De Bijbel staat centraal in onze kerkdiensten. In een preek wordt verteld hoe wij onze relatie met God en elkaar kunnen verdiepen.

Preken die Spreken

Alle preken zijn geschreven door predikanten van de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) of door predikanten van kerken die ook lid zijn van de I.C.R.C. U kunt zoeken op woord, bijbeltekst, thema en predikant.

Friese preken
Fryske Earetsjinsten: moat dat no? Ja, dat moat. Want wy binne der fan oertsjûge dat it wurd fan Heit je nea tichter op ‘e hûd komme kin as yn ‘e taal fan mem. Syn Geast sprekt alle talen, ek de taal fan ús hert.

Gereformeerde Kerk vrijgemaakt Apeldoorn-Zuid
Hier vindt u recente preken van ds. A.M. de Hullu.

Gereformeerde Kerk vrijgemaakt Baflo
In het prekenarchief is een aantal recente preken van ds. Arjan Minnema opgenomen. O.a. een serie preken rond het thema ‘Trouw’. En preken over Spreuken en Amos. Verder staan op de website ook een aantal liederen en berijmingen op bestaande melodieën. Deze liederen mogen vrij gebruikt worden in de erediensten.

Gereformeerde Kerk vrijgemaakt Franeker
Ds. Mark Veurink plaatst al zijn preken online. Zo nu en dan kunt u er ook nog een verdwaalde preek van ds. Hans Burger vinden. Ook de oudere preken zijn van hem. Zijn preken over de Catechismus zijn alleen terug te vinden als PowerPoint-presentatie.

Gereformeerde Kerk vrijgemaakt Langeslag
Hier vindt u preken op thema en bijbeltekst. Klik op ‘Onze gemeente’ en dan op ‘Preken’.

Gereformeerde Kerk vrijgemaakt Lelystad
Hier zijn vrijwel alle preken te vinden die ds. Rob Vreugdenhil in Lelystad gehouden heeft. Ze zijn beschikbaar voor preeklezers, voor bijbelstudie of voor het nalezen van een gehoorde preek.

Gereformeerde Kerk vrijgemaakt Pijnacker-Nootdorp
De preken zijn van ds. R.T. te Velde, geplaatst vanaf 24 januari 2011.

Gereformeerde Kerk vrijgemaakt Vlaardingen
Hier vindt u preken op onderwerp, tekst, predikant en datum.

Gereformeerde Kerk vrijgemaakt Zaltbommel
Hier vindt u preken van diverse predikanten.

Preken van ds. Jakob van Bruggen
U kunt hier een selectie maken uit 96 preken. Deze preken zijn geselecteerd op bijbelteksten, bijzondere dagen en tijden, de catechismus en preken in andere talen.

Preken van ds. Jos Douma (Haarlem)
Aansprekende en spraakmakende Christus-prediking. Dat is de visie van waaruit ds. Jos Douma preekt.

Preken van ds. Dick Dreschler (Heemse)
Een site met preken, die geschikt zijn als leespreek. Daarnaast een twitter met de dagelijkse activiteiten van deze fietsende en hardlopende predikant.

Preken van ds. Jan Haveman (Emmen)
Hier kunt u preken lezen en beluisteren. De preken staan geselecteerd op datum, met een korte omschrijving.

Preken van ds. Rutger Heij (Zeewolde)
Hier kunt u preken lezen en downloaden. De preken staan geselecteerd op bijbelboek, datum en series.

Preken van ds. J.W. van der Jagt (Dalfsen)
Hier kunt u preken downloaden die kunnen worden voorgelezen in de kerkdienst.

Preken van ds. David de Jong (Den Ham)
Vrije stof preken en over de Catechismus kunt u downloaden en lezen.

Preken van ds. Gerwin Pruijssen (Loppersum en Westeremden)
Recente prekenseries over de boeken Ruth, 1 Timotheüs 3 en 1 Petrus. Ook over verschillende onderwerpen zoals de zonde, de doop, geloofsopvoeding, man en vader zijn. In het archief vindt u preken die gehouden zijn vanaf oktober 2009.

Preken van ds. Wim van der Schee
Hier vindt u preken op datum, bijbeltekst en zondag van de HC.

Preken van pastor Roel Sietsma
Hier vindt u preken, aansluitend bij het kerkelijke jaar, die Sietsma gehouden heeft in GKv Grootegast.

Preken van ds. Henk van Veen (Broek op Langedijk)
De preken zijn beschikbaar voor preeklezers, voor bijbelstudie of voor het nalezen van een gehoorde preek.

Wilt u een preek gebruiken of in een kerkdienst lezen, neemt u dan van te voren contact op met de predikant.