De kerkorde bepaalt in verscheidene artikelen dat er een generale regeling wordt vastgesteld waarin het kerkordeartikel nader wordt uitgewerkt. Onderstaand vindt u de generale regelingen en besluiten die de Generale Synode van Ede 2014 heeft vastgesteld. Deze regelingen en besluiten treden gelijktijdig met de kerkorde in werking op 1 juli 2015. Een aantal regelingen is geheel nieuw. Andere regelingen bevatten eerder vastgestelde bepalingen die de generale synode onder de nieuwe kerkorde opnieuw heeft vastgesteld. Het verschil tussen een generale regeling en een generaal besluit is globaal dat een generale regeling alle kerken binnen het kerkverband bindt en een generaal besluit meer intern gericht is of eenmalig, zoals bijvoorbeeld een huishoudelijke regeling of een instructie voor een deputaatschap maar ook het aanwijzen van de volgende samenroepende kerk voor de generale synode. In tegenstelling tot de generale regelingen worden niet alle generale besluiten in deze rubriek gepubliceerd.

A. de kerken
A1.1 Generale regeling naamgeving gereformeerde kerken

B. de ambten en overige diensten
B7 Bindingsformulier ambtsdragers