Kerken in actie voor Serious Request

Omdat het Glazen Huis dit jaar in Heerlen staat, besloot de Raad van Kerken ter plekke aan te haken bij Serious Request. Al een tijd geleden gingen de eerste acties van start, o.a. een wereldrecordpoging Bijbellezen. Dit wereldrecord Non-Stop Bijbellezen heeft maar liefst €7000 opgeleverd voor Serious Request. De opbrengst is bestemd voor kinderen en jongeren die leven in oorlogs- en conflictgebieden.

Kerklied in actie voor Serious Request
Ook konden kerkgangers uit de Limburgse regio Parkstad tegen betaling aangeven welk lied zij het liefst zingen. ‘Ga met God en hij zal met je zijn’ staat boven aan de top-20, die organisator R. Otten samenstelde. Daarna komen twee liederen van Huub Oosterhuis: ‘Licht dat ons aanstoot’ en ‘Omdat Gij het zijt, groter dan ons hart’. Ook ‘Tears in Heaven’ en ‘Blowing in the Wind’ komen in de top-20 terug. Het blijft de vraag of dit echt de favoriete liederen zijn van alle Limburgse kerkgangers, in totaal werden er maar driehonderd stemmen uitgebracht.

Maar volgens de organisator is de actie geslaagd omdat de samenwerking voor het goede doel een band schept tussen geloofsgemeenschappen, die er niet vanzelfsprekend is. Ook wordt de totale bijdrage vanuit kerken geschat op een bedrag tussen de €15.000 en de €20.000.