Menu

Present maakt het verschil

“Een verwaarloosde leefomgeving is vrijwel altijd een symptoom van onderliggende problematiek. De situatie lijkt uitzichtloos, problemen stapelen zich op en niemand weet waar te beginnen. Door met groepen vrijwilligers te werken aan korte intensieve projecten, krijgt Present het voor elkaar om verschil te maken in deze situaties.”

Dat is één van de conclusies van het Instituut van Publieke Waarden in haar rapport ‘Presenting: Present’. De onderzoekers constateren dat Present projecten verdere escalatie van een situatie kunnen voorkomen doordat zij aansluiten bij de meest zichtbare en praktische problemen. Dat schept ruimte voor de aanpak van andere problematiek, hetgeen regelmatig leidt tot het voorkomen en verminderen van zorgkosten. “Present maakt daarmee het vrijwilligerswerk van de toekomst” is de slotconclusie van de onderzoekers. IPW rapport gemist of nog niet gelezen? Lees dit artikel met daarin een link met download.

36.000 vrijwilligers present in 2015!
In 2015 organiseerde Present ruim 6.500 vrijwilligersprojecten waarin meer dan 36.000 mensen iets voor een ander konden betekenen. Een flinke groei ten opzichte van 29.000 vrijwilligers in 2014.
Het netwerk van lokale stichtingen breidde zich afgelopen jaar uit met drie plaatsen: Ridderkerk, Nijmegen en De Bevelanden (Zeeland). Daarmee is Present met 71 stichtingen actief in zo’n 125 gemeenten.
Ook in 2016 zet de groei zich voort. In januari is Present Noordwest Friesland opgericht en Present Ermelo staat in de startblokken. Lees verder.

Present wekelijks op NPO radio 5
Sinds begin 2016 is er op de zaterdagavond een bijzonder geluid te horen op NPO radio 5. Het nieuwe programma EO live ontvangt iedere week een lokale stichting Present in haar studio. Presentator Andries Knevel ontmoette de afgelopen weken onder andere Present Putten. Coördinator Japke-Nynke de Haas nam een aantal jongeren mee naar de studio en vertelde het Nederlandse publiek over het aansprekende en prijs-winnende project waarin deze jongeren betrokken waren.

Present