Menu

Geven geeft hoop

Miljoenen mensen zijn op de vlucht als gevolg van oorlogsgeweld of een natuurramp. Deze mensen vluchten omdat ze alles kwijt zijn geraakt en op zoek zijn naar veiligheid. Moeders willen dat hun kinderen het overleven. Vaders willen hun gezin beschermen tegen geweld. Ze willen graag in de buurt van hun land blijven. Daar ligt hun hart en daar lag hun toekomst. Ze hopen ooit weer terug te gaan.

ZOA vangt deze vluchtelingen op in de regio en biedt hulp. Dat doet ZOA bijvoorbeeld in het Midden-Oosten, Ethiopië en Myanmar. ZOA helpt vluchtelingen met onderdak en voedsel. Maar ook met het opbouwen van een nieuw bestaan. Op die manier wordt samen gewerkt aan herstel totdat zij weer in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.

In 2016 organiseert ZOA opnieuw de nationale collecteweek. Zo’n 17.000 collectanten gaan op pad om mensen die slachtoffer van een oorlog of natuurramp zijn geworden te helpen. Dit jaar is de collecteweek van 3 t/m 9 april.

Uw steun geeft hoop aan vluchtelingen in de regio. En dat is hard nodig! Voor bijvoorbeeld mensen in Nepal die na de aardbeving hun leven weer willen opbouwen. Voor Zuid-Sudanese vluchtelingen in Ethiopië die alles moesten achterlaten. En ook voor Syrische gezinnen die in een vreemde omgeving moeten overleven.

“Mijn wens voor de toekomst? Terug naar Syrië!”
Vandaag vijf jaar geleden begon de oorlog in Syrië. De beelden komen nog regelmatig voorbij op het journaal. Miljoenen Syriërs zijn inmiddels gevlucht uit angst voor het geweld. De afgelopen tijd heeft ZOA veel Syrische vluchtelingen in het Midden-Oosten kunnen helpen. Bijvoorbeeld met voedsel, medische zorg of het verwerken van trauma’s. In een film vertellen een aantal vluchtelingen daarover meer. Ook de komende tijd willen we hen blijven helpen. Uw steun maakt daarin verschil! Doet u mee?

Meer informatie en doneren.
ZOA