Liturgisch jaar 2016-2017

liturgisch-jaar-2016-17-overzicht-plaatjeWanneer is het de eerste zondag van Advent? Wanneer begint in 2017 de Veertigdagentijd en wanneer valt Pinksteren? Wat zijn in 2017 de data van de Week van gebed, en wanneer is de eerstvolgende Kerkennacht? Vluchtelingenzondag, hoe zat het daarmee?

Download hier het overzicht van het liturgisch jaar 2016-2017, inclusief allerlei themaperiodes en doelzondagen. Waar van toepassing is ook het Lied van de Maand in het overzicht opgenomen, én de projecten rond het liturgisch jaar van het Steunpunt Liturgie. Meer informatie: zie de pagina over het Liturgisch Jaar.

In het liturgisch jaar 2016-2017 zullen er weer een aantal projecten zijn:

Kerkelijk-Jaar-Catharijneconvent• Advent t/m KerstMaak het mee (dl. 1) (bijbelleesrooster; kinderlijn voor thuis; kinderlijn voor in de kerk – materiaal Kind op Zondag; jongeren-/catecheselijn; adventsvespers.

• EpifanieMaak het mee (dl 2) (bijbelleesrooster, met daarbij een boek- en gemeenteproject rond Tom Wright/Hoe God koning werd dl 1)

• Veertigdagentijd (bijbelleesrooster met daarbij boek- en gemeenteproject rond Tom Wright/Hoe God koning werd dl. 2; kinderlijn veertigdagentijd, jongeren-/catecheselijn; vespers Stille Week)

• Paastijd (bijbelleesrooster Hemelvaart – Pinksteren)

Het bijbelleesrooster voor Epifanie wordt voortgezet in de Veertigdagentijd. In samenhang met dat leesrooster is er materiaal voor een gemeenteproject. Dat is zo opgezet dat het kan worden gevolgd door een leesgroep (rond het boek Hoe God koning werd van N.T. (Tom) Wright (uitg. Van Wijnen, Franeker; 2015), maar ook door ‘niet-lezers’ en/of jongeren.

Actuele informatie wordt bijgehouden op pagina’s bij de verschillende perioden van het liturgisch jaar.
steunpunt Liturgie