Menu

Waarde van het leven

Foto: AP

Foto: AP

Het ongeboren leven staat zwaar onder druk. Dat blijkt uit drie recente ontwikkelingen: één op de vier zwangerschappen eindigt in een abortus, zo blijkt uit wereldwijd onderzoek. Daarnaast wil minister Schippers wettelijke ruimte bieden om embryo’s te kweken voor wetenschappelijk onderzoek. Wanneer dezelfde minister de zogeheten NIP-test, waarmee onder meer Downkinderen opgespoord worden, opneemt in het basispakket, zal Nederland op termijn een vrijwel ‘Downvrije’ samenleving kennen. Zo’n 90% van de vrouwen blijkt na een positieve uitkomst van de test namelijk over te gaan tot een abortus.

Ook de minister was ooit een ‘bolletje cellen’
Aan alle kanten staat het ongeboren leven onder druk. Kunnen we daar iets tegenover stellen, vraagt Arthur Alderliesten, directeur van de VBOK, zich af. Lees het door hem geschreven nieuwsbericht.

Het Nederlands Dagblad en de VBOK organiseren op 27 juni een debatavond over veranderende meningen in het abortusdebat. Want abortus is dan wel een veelvoorkomende behandeling geworden, gewoon zal het nooit zijn. Uit recent onderzoek van Rutgers (Kenniscentrum seksualiteit) blijkt dat de opvatting ‘abortus is moord’ veel gangbaarder is dan alleen onder religieuze groepen. Er groeit een generatie op die de strijd voor het recht op abortus niet heeft meegemaakt en eigen meningen vormt. Ook veranderen opvattingen door de komst van nieuwe bevolkingsgroepen en nieuwe religies. Hoe ziet de discussie rond abortus er nu uit? En wat vinden we daarvan? Daarover gaat het gesprek. Aan tafel zitten Ton Coenen (directeur Rutgers), Marjan Haak (voorzitter VBOK), Charlotte Lockefeer (Teldersstichting VVD), Elbert Dijkgraaf (Tweede Kamerlid SGP). Ook is op deze avond het verhaal van een tienermoeder, Anne Alles, te horen. Ze vertelt over hoe ze ooit een abortus overwoog, maar uiteindelijk toch een andere keus maakte. De gespreksleider op deze avond is André Zwartbol.

Het debat vindt om 20.00 uur plaats in de Lutherse kerk in Amersfoort (Langestraat 61).

U bent van harte welkom om dit debat bij te wonen. Het debat zal ook worden uitgezonden via de Reformatorische Omroep en de site van het Nederlands Dagblad (nd.nl)
VBOK logo