Menu

Grootste Bijbel van de Wereld

De organisatie van het Graceland Festival gaat proberen het wereldrecord van De Grootste Bijbel van de Wereld te breken. Onder leiding van een kunstenaar kunnen ook de bezoekers van het festival een creatieve bijdrage leveren aan deze enorm grote Bijbel.

De Grootste Bijbel van de Wereld wordt gemaakt van grote houten frames en deze worden in een carrousel geplaatst, zodat de pagina’s echt kunnen draaien. De makers van deze Bijbel zijn Karst Klein en Cor Wobma, twee ondernemers met een maatschappelijke missie. De hele Bijbel (Bijbel in Gewone Taal) wordt afgedrukt op enorme pagina’s. Achterin komen extra blanco pagina’s en hierop mogen de bezoekers iets schrijven of tekenen. Kunstenaar Bob Venus is bij het project betrokken om het publiek hierbij te helpen.

Op zaterdag 18 augustus wordt de wereldrecordpoging door notaris Jan Stelwagen van Notariaat Vaassen vastgelegd. Als de poging slaagt, wordt deze vermeld in het Guinness Book of Records.

Meer informatie

Het Graceland Festival, van 16 tot 19 augustus in Vierhouten, vindt dit jaar voor de 4e keer plaats. Het jaarthema centreert zich rond de thema’s gastvrijheid en acceptatie.