Menu

De Week tegen Eenzaamheid – al veel gebeurd

Met een slag op de gong opende Koningin Máxima vorige week donderdag tijdens het Nationaal Eenzaamheid Congres de Week tegen Eenzaamheid. Sindsdien waren er al veel activiteiten door heel Nederland en komen er nog genoeg aan.

KOM ERBIJ
In de Week tegen Eenzaamheid
Donderdag 27 september t/m zaterdag 6 oktober

Activiteiten – dit is er in het land zoal te doen
We geven een indruk van de activiteiten, waaraan in het land deelgenomen kan worden, in 10 lijstjes-per-dag. Ook zetten we de plaatsen op een rij waar Kom erbij Festivals of ander soort programma’s zijn. Kijk op samentegeneenzaamheid.nl/komerbij. Mis je een plaatsnaam, stuur hem ons nog snel door opweek@coalitieerbij.nl.

Terugblik op Nationaal Eenzaamheid Congres
Op het congres troffen ruim 450 mensen elkaar die als professional, beleidsmaker of vrijwilliger betrokken zijn bij het voorkomen en verminderen van eenzaamheid. Speciale aandacht ging uit naar Koningin Máxima, die de Week tegen Eenzaamheid opende, in gesprek ging met vrijwilligers en de Nationale Eenzaamheid Lezing van prof. dr. Anja Machielse volgde. Het congres werd dit jaar georganiseerd in samenwerking met vereniging Humanitas en het Oranje Fonds.
Lees het verslag en bekijk de foto’s!


Je leest alles over de Week tegen Eenzaamheid op Samentegeneenzaamheid.nl