GKv - Nieuwsbrief  2017-08
                                              --------------------------------------

---
Vergaderdata en dagagenda's

Synode 2017

Reportage buitenlanddagen online

Bekijk de uitgebreide reportage over het bezoek van afgevaardigden uit buitenlandse kerken aan de synode van de GKv. De gasten kregen een inkijkje in hoe je in Nederland vorm kunt geven aan het kerk zijn. Op hun beurt vertelden de buitenlandse afgevaardigden hoe het is om christen te zijn in hun land. Tijdens een speciaal belegde miniconferentie konden de buitenlandse gasten een bijdrage leveren aan de bespreking van het rapport ‘Samen dienen’ van het deputaatschap m/v en ambt. Bekijk de trailer of de hele reportage.

---
Kerkordes GKv en NGK

Deputaten Kerkelijke Eenheid

Kerkordes GKv en NGK geen obstakel voor eenheid

De verschillen tussen de kerkordes van de GKv’s en de NGK zijn goed te overbruggen. Dit is de conclusie van het rapport Perspectieven dat de Commissie voor Contact en Samenwerking van de NGK en Deputaten Kerkelijke Eenheid van de GKv aanbieden aan de Landelijke Vergadering en de Generale Synode van hun kerken.  De Kerkordes vormen dus geen onoverbrugbaar obstakel richting kerkelijke eenheid. Lees meer...

---
Aanmelden

Kerkproeverij 2017

Veel kerken doen al mee, uw gemeente ook?

De aanloop naar Kerkproeverij gaat voorspoedig! Steeds meer kerken melden zich aan voor dit landelijke initiatief dat zondag 10 september plaatsvindt. Doet uw gemeente ook al mee? Zo niet, meld u dan nu nog aan kerkproeverij. Daar vindt u allerlei tips en materiaal om vorm te geven aan de Kerkproeverij in uw gemeente. Ook kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief en de terugblik lezen op de inspiratiedag met Michael Harvey, de initiatiefnemer van 'Back to Church Sunday' die speciaal naar Nederland kwam om te inspireren.

---
Vuur van Pinksteren

Verre Naasten

Deel het vuur van Pinksteren

 

Wat een bijzonder moment herdenken we toch met Pinksteren; de geboorte van de kerk! Dankzij de uitstorting van de Heilige Geest, trekken mensen erop uit en weerklinkt het evangelie wereldwijd. Tot op de dag van vandaag. Pinksteren is daarom hét moment om stil te staan bij Gods wereldwijde kerk en het mission-werk dat overal gebeurt. En er samen voor te danken en te bidden. Vandaar dat we in deze Pinksterweek de campagne ‘Deel het vuur van Pinksteren’ lanceren! Doet u mee? Ga naar...

---
Pastoraat

Weet wat je gelooft

Basiscursus Pastoraat Online

Pastoraat is God ter sprake brengen. De verbinding zoeken tussen geloof en het alledaagse leven. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Toch heeft elke christen hier eigenlijk wel mee te maken. Wil jij je kennis van pastoraat verdiepen en meer vaardigheden opdoen voor de praktijk? Volg dan de online Basiscursus Pastoraat op weetwatjegelooft.nl. Na deze cursus kun je ook nog deelnemen aan een tweedaagse training in Narratief Pastoraat, zie pepredikanten.nl.

---
Video's

LPB media - Beleefmee

Natuurwandeling

Kunstschilder Marianne Bergwerff wandelt met Arnold Lassche, de presentator van het natuurprogramma Gaaf, door de Stroese Heide. Ze vertelt over haar schilderwerk; een uiting van haar dankbaarheid voor Gods mooie schepping. Marianne heeft o.a. De Houtbeek geschilderd die door de  heide van Stroe slingert. U kunt vanaf begin juni deze aflevering bekijken. En er zijn meer afleveringen van Gaaf te zien. Maar u vindt ook andere boeiende programma’s op Bleefmee.

---
Gebedskalender

Evangelie & Moslims

Nederlandse gebedskalender tijdens Ramadan

Ook dit jaar heeft stichting Evangelie & Moslims een speciale gebedskalender voor christenen gemaakt, met gebedspunten die gericht zijn op moslims in ons land. De gebedskalender is gratis te downloaden via de website van Evangelie & Moslims, maar kan ook via die site worden gevolgd. Meedoen via Facebook is eveneens mogelijk. Tijdens de Ramadan zijn veel moslims meer bezig met de inhoud van hun geloof en het zoeken van God. Bid dat ze door de Goede Herder Jezus Christus gevonden worden!

---

Kopij volgende uitgave, inleveren voor woensdag: 21 juni 2017

Wilt u inhoudelijk reageren op een artikel, neem dan contact op met  het  betreffende  deputaatschap,  steunpunt  of organisatie  (via hun website).
Overige reacties of aanleveren kopij kan via nieuwsbrief@gkv.nl