GKv - Nieuwsbrief  2018-04

AVG

Steunpunt Kerkenwerk

Algemene Verordening Gegevensbescherming

Wat betekent de nieuwe privacy wetgeving voor kerken? Welk risico lopen we? Is er landelijk iets georganiseerd voor kerken? Met ingang van de nieuwe wetgeving per mei 2018 heerst er onrust over wat deze wetgeving voor kerken en christelijke organisaties betekent. SKW krijgt veel vragen uit het hele land over dit onderwerp. Om die reden publiceert SKW een samenvatting met de veel gestelde vragen en antwoorden. Klik hier voor de nieuwe webpagina: Privacy in de kerk, Algemene Verordening Gegevensbescherming. Inclusief een overzicht van recente documenten en stappenplannen die de kerk verder helpt.

Retraite

Praktijkcentrum

Retraite voor kerkenraden

Na de zomervakantie, aan de start van het nieuw kerkelijke seizoen, bieden we kerkenraden een 24-uursretraite aan rondom het thema ‘Je bent geroepen’. Tijdens deze retraite wordt u stil gezet bij uw roeping, mag u bemoedigd raken voor uw werk en richten we in gezamenlijkheid onze blik op God voor de aanvang van het nieuwe seizoen. Deze retraite vindt plaats op vrijdagavond 21 september en zaterdag 22 september in het klooster Nieuw Sion te Diepenveen (Deventer).

Pasen 2018

Opkijken.nl

Paasdossiers

De Paasboodschap moet gedeeld worden! Daarom heeft Opkijken.nl heeft divers materiaal rondom Goede Vrijdag en Pasen verzameld. Te gebruiken in de kerk of voor je eigen geloofstoerusting. Deze materialen zijn te vinden in het Paasdossier en het Paasdossier voor kinderen. Ook publiceert Opkijken.nl in samenwerking met Anne Lies Mossel-de Kievit de gedichtenserie voor de lijdenstijd: ‘Getelde tranen’. Deze gedichten met woorden van rouw, verdriet maar ook van troost en hoop zijn hier te vinden.

Zomerschool 2018

Evangelie & Moslims

Zomerschool 11-15 juni 2018

Evangelie & Moslims biedt ook dit jaar weer een intensieve studieweek aan. Centraal staan het geloof en de leefwijze van moslims in Nederland, en met name de vraag hoe wij als christenen voor hen een wegwijzer naar Christus kunnen zijn. In het programma maak je uitgebreid kennis met christenen met een moslimachtergrond en ga je ook met moslims in gesprek. Het programma loopt van maandagmorgen 10.00 uur tot vrijdagmiddag 15.00 uur. Meer informatie, opgave en kosten.
Andere trainingen en cursussen in 2018: * Naima-vrouwendag 3 maart, * Insjallah-cursussen. Kijk op onze website.

Inloggen op Beleefmee

Beleefmee.nl

Nieuwe programma’s

Het verschil tussen opvoeden vroeger en nu is best wel groot. Daarom wisselen grootouders ervaringen uit over geloofsopvoeding en kleinkinderen in het programma Denk eens mee. De videoles van Weetwatjegelooft grijpt terug naar Schepping en Evolutie, de compilatie samenzang bestaat uit liederen die gezongen zijn op verschillende jeugdleidersconferenties en de interessante lezing van prof. dr. Jan Hoek blikt juist vooruit, naar de eindtijd. Deze maand biedt Beleefmee u deze, te allen tijde boeiende programma’s! Log gratis in om de programma’s te bekijken.

Partnerdag

Dit Koningskind

Partnerdag autisme 14 april 2018 in Zwolle

Speciaal voor partners van mannen met autisme organiseert Dit Koningskind een Partnerdag met als thema ‘Mijn eigen rol’. Er is aandacht voor jouw eigen rol in de relatie en de invloed die je opvoeding daarop heeft. Gesprekken, oefeningen en ontspannen activiteiten wisselen elkaar af. 's Middags ontvangen we kunstenares Wilma Veen voor een live schildersessie met lezing. De dag wordt beëindigd met een heerlijk driegangendiner. Aanmelden vóór 13 maart. Je bent van harte welkom!

Opendagen

Stichting Sprank

Voel je thuis bij Sprank

Zaterdag 17 maart: Open huis in zorglocaties van Sprank in Bedum, Middelstum, Leens, Zuidhorn, Sappemeer, Assen, Hoogeveen, Berkel en Rodenrijs, Bunschoten, Zwolle en Hardenberg. Begeleiders en bewoners leiden bezoekers graag rond en geven informatie over de zorg, werken in de gehandicaptenzorg en vrijwilligerswerk. Belangstellenden zijn welkom tussen 13.00 en 16.00 uur. Sprank biedt zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking die zich thuis voelen in een christelijke omgeving. Meer informatie en adressen.

Kopij volgende uitgave, inleveren voor woensdag: 28 maart 2018

Wilt u inhoudelijk reageren op een artikel, neem dan contact op met  het  betreffende  deputaatschap,  steunpunt  of organisatie  (via hun website).
Overige reacties of aanleveren kopij kan via nieuwsbrief@gkv.nl