GKv - Nieuwsbrief  2018-08

Doof en kerk

Dovenpastoraat

Benoeming ds. Kees Smit

Het Interkerkelijk Dovenpastoraat is blij en dankbaar met een nieuwe dovenpastor. Onlangs nam Ds. Kees Smit uit Dokkum het beroep aan dat op hem is uitgebracht. Ds. Kees Smit zal gaan werken binnen het IDP en zal in de toekomst vooral te vinden zijn bij de doven in Gelderland. Data voor een bevestigingsdienst zijn nog niet bekend maar vanaf het najaar kunnen we de nieuwe dovenpastor meer en meer tegen gaan komen binnen het Dovenpastoraat. Informatie over het dovenpastoraat van het IDP vindt u hier>>

Vacature notulist(e) GS

DOA

Vacature Notulist(e) GS

Voor de Generale Synode die eenmaal in de drie jaar bijeenkomt, zoeken wij een ervaren en enthousiaste SYNODE NOTULIST(E). Hij/zij zal deel uitmaken van een team (griffie) die de synode administratief ondersteunt. In dit team zitten de griffier, de secretaresse en de notulist(e). Zijn/haar taak zal bestaan uit het maken van verslagen van de vergaderingen. Deze verslagen maken later deel uit van de acta en de handelingen. De eerstvolgende synode zal midden november 2019 starten. Belangstellenden, en zij die hierover meer informatie willen, kunnen contact opnemen met Alle Stoit, laatstelijk notulist van de GS Meppel, lid van DAO. Telefoon 06-20 44 18 78, e-mail. De taakomschrijving van notulist van de synode, vindt u hier>>

#Durfte

Diaconaal Steunpunt

#Durfte: een leervorm met lef

Hoe spreek je jongeren aan met het evangelie? Hoe betrek je hen bij de kerk of krijg je hen in beweging voor de medemens? #Durfte steekt in op de interesses van jongeren en daagt hen uit hun talenten te ontwikkelen en in praktijk te brengen. Ondertussen krijgen ze ruimte om te groeien in het geloof en in de kerk. Lees verder>>

Inspiratiemail

Verre Naasten

Nagenieten van het prachtige Pinksterfeest?

Dat kan met onze gratis inspiratiemail: boordevol getuigenissen over hoe Gods Geest wereldwijd werkt. Plus praktische tips, voor jezelf óf om samen te bespreken. Nieuwsgierig? Ga naar de site klik op de knop 'Laat je inspireren' en vraag 'm aan!

Pepdagen

Praktijkcentrum

Growing Young

Op de Pinksterconferentie (Opwekking) heeft Anko Oussoren een seminar verzorgd onder het thema ‘Growing Young | Aantrekkelijk kerk zijn met jongeren!’. Het maakte veel los. “Ik vond het een super interessante seminar en wil hiermee aan de slag gaan in onze gemeente.” “Het raakte me, en dank voor de inspiratie”. De samenvatting is online gezet op de website van het Praktijkcentrum. Wil je aan de slag met dit thema? Wij komen graag langs om samen met jullie na te gaan hoe je de vertaalslag kunt maken naar jullie lokale situatie. Stuur een mail naar aoussoren@praktijkcentrum.org. Zie ook onze pepdagen: inspiratie voor kerkenraden over hetzelfde thema.

Rabita conferentie

Evangelie & Moslims

Rabita-conferentie 4-7 augustus

Een bijzonder weekend waar veel Arabischtalige en Noord-Afrikaanse christenen een jaar lang naar uit zien! Komende zomer, van 4 tot 7 augustus, organiseert Evangelie & Moslims opnieuw de Rabita-conferentie voor Arabischtalige en Noord-Afrikaanse christenen met een moslimachtergrond. Voor velen van hen is dit een bijzonder weekend waar zij een jaar lang naar uit zien. Afgelopen zomer kwamen er bijna 120 mensen en in 2018 verwachten we een nog grotere groep. Lees hier meer over de komende Rabita conferentie en hoe u kunt helpen.

Thema-avond

Dit Koningskind

Een thema-avond bij u in de buurt?

Dit Koningskind organiseert regelmatig thema-avonden in kerkelijke gemeentes. Bijvoorbeeld over autisme, inclusief gemeente zijn, omgaan met mensen met een beperking of een onderwerp dat speelt in uw gemeente. Een van onze regioconsulenten geeft een interactieve lezing, vaak aangevuld met een interview met ervaringsdeskundigen. Zo is er op 4 juni in Zwijndrecht een avond over ‘Samen leven met een beperking’ en op 20 juni in Leidschendam een avond met als thema ‘Geloof & autisme’. Wilt u ook een thema-avond in uw gemeente? Neem gerust met ons contact op via info@ditkoningskind.nl of 030 – 23 63 788.

Geslaagd

Verre Naasten

Missie V.O.N.K. 2018 geslaagd

Een indrukwekkende nacht, met vlammende getuigenissen en sportieve uitdagingen: afgelopen nacht (vrijdag 25 op zaterdag 26 mei) organiseerde mission-organisatie Verre Naasten opnieuw haar aansprekende sponsor-nacht ‘Missie V.O.N.K.’. Voor het derde jaar op rij sloegen 17 teams uit verschillende kerken een nachtje over, voor het goede doel. In de bossen bij Otterlo maakten de deelnemers via allerlei teamopdrachten kennis met het werk van evangelisten. Samen zamelden de teams het prachtige bedrag van 53.022 euro in voor evangelisten, wereldwijd! Met het organiseren van Missie V.O.N.K. wil Verre Naasten geloof delen wereldwijd op een aansprekende manier onder de aandacht brengen van kerkleden.

Kopij volgende uitgave, inleveren voor woensdag: 20 juni 2018

Wilt u inhoudelijk reageren op een artikel, neem dan contact op met  het  betreffende  deputaatschap,  steunpunt  of organisatie  (via hun website).
Overige reacties of aanleveren kopij kan via nieuwsbrief@gkv.nl