GKv-Nieuwsbrief 2021-04
------------------------------------

---
Webinars

Kerk 2030

Zes webinars over geloofspraktijken

Kerk 2030, een initiatief van onderaf door gemeenteleden met een gloeiend hart voor Christus’ kerk, is bezig met een serie van zes webinars over geloofspraktijken. Vier ervan zijn al geweest en online terug te zien. Ze gingen over Christus zien en God ontmoeten, Vertrouwen op de kracht van genade, Toegewijd en heilig leven en Leven uit liefde, gericht op gemeenschap. Voor de laatste twee kun je je nog aanmelden. Gerbram Heek leidt op 29 maart a.s. het thema Nieuwe levensstijl, goede rentmeester in, en Joost Smit doet dat op 26 april a.s. met het thema Dienstbaarheid en leiderschap. Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

---
Masteropleiding

TU Kampen 

Masteropleidingen

Op donderdag 25 maart is er een online voorlichtingsavond over de masteropleidingen theologie. Behalve de driejarige predikantsopleiding kun je kiezen voor diverse eenjarige masters: identiteit, ethiek en samenleving, Oude Testament, church and mission in the west, kerkgeschiedenis, systematische theologie, christelijke spiritualiteit en de interculturele master of intercultural reformed theology. Na zo’n master zou je bijvoorbeeld journalist, redacteur, docent (VO/HBO/MBO/WO), onderzoeker, kerkelijk werker (missionair, diaconaal, pastoraal) of jongerenwerker kunnen worden.
Aanmelden via kennismaken@tukampen.nl>>> of meer informatie>>>

---
Contact met ds Dawden

BBK

Contact in corona-tijd 

Ook voor de werkzaamheden van de deputaten die contacten onderhouden met broers, zussen en kerken in het buitenland vraagt deze coronatijd om aanpassingen. Gelukkig is er, dankzij de techniek, nog heel veel mogelijk. Over en weer is er volop ruimte om te genieten van bemoediging. Lees meer over de digitale ontmoeting van Dawden Lepcha uit India met Arjan Grashuis en Simon van der Lugt in Nederland. Meer informatie>>>

---
Materiaal Biddag

Verre Naasten

Groeiwedstrijd Biddag

Wil jij de (basisschool)kinderen van jouw kerk of kinderclub op een leuke en creatieve manier betrekken bij Biddag (10 maart a.s.) en mission? Doe dan mee met de groeiwedstrijd van Verre Naasten! Ontvang gratis zaden en actiemateriaal, waarmee de kinderen, net zoals Chattie uit Congo, zelf mais kunnen kweken. Bovendien worden ze uitgedaagd om leuke opdrachten te doen. De actie symboliseert op een mooie manier het mission-werk: eerst plant je een zaadje (het geloof) en daaruit kan iets heel moois groeien! Ook meedoen? Meld je dan hier aan voor de Groeiwedstrijd. Meer materiaal voor de online dienst op Biddag vind je hier.

---
Zomerschool 2021

Evangelie & Moslims

Zomerschool 14-18 juni 2021

De Zomerschool is een intensieve studieweek over het geloof en de cultuur van moslims en hoe je hen kunt helpen om volgeling van Jezus te worden. Deelnemers aan vorige edities noemden het een fantastisch leerzame week met diepgaande en afwisselende studies.  Deze praktische trainingsweek voor christenen wordt gehouden in Voorthuizen en duurt van maandagochtend 14 juni a.s. om 10.00 uur tot vrijdagmiddag 18 juni a.s.
Meer informatie en aanmelden>>>

---
Aangepaste kerkdienst

Dit Koningskind

Aangepaste kerkdienst

14 maart a.s. zal er een aangepaste/laagdrempelige online kerkdienst worden gehouden vanuit de Ontmoetingskerk in Amersfoort-Vathorst. Het thema van de dienst is: de regenboog. Thuis kun je de dienst volgen via deze link: bit.do/regenboog. Wil je ergens voor laten bidden? Mail je gebedspunt(en) dan naar wakvathorst@gmail.com. Je mag ook een regenboog tekenen, kleuren of knutselen en een foto daarvan opsturen.

---
Rugtasactie

Stichting Gave

Rugtasactie

Vluchtelingenkinderen in Nederland hebben het niet gemakkelijk. Op een asielzoekerscentrum (azc) is de angst voor oorlog vervangen door onzekerheid over de toekomst. Er is vaak weinig te doen, zeker tijdens de zomervakantie. Gave wil hen juist dan opvrolijken met een rugtas vol leuke verrassingen. Gezinnen, scholen en kerken kunnen tasjes bestellen bij Gave. Kinderen vullen die tasjes vervolgens met speelgoed en schrijfwaren, zoals een speelgoedauto, pop, kleurboek en potloden. Door mee te doen leren ze een waardevolle les: dat geven om een ander belangrijk is en je zo leeftijdsgenoten heel blij kunt maken!

---

Kopij volgende uitgave inleveren voor woensdag: 24 maart 2021

Wilt u inhoudelijk reageren op een artikel, neem dan contact op met  het  betreffende  deputaatschap,  steunpunt  of organisatie  (via hun website).
Overige reacties of aanleveren kopij kan via nieuwsbrief@gkv.nl

---