GKv-Nieuwsbrief 2021-07
------------------------------------

---
Acta

Synode van Goes (2020) 

Acta

De Acta van de synode van Goes zijn verschenen. Ze bevatten alle besluiten die genomen zijn, plus het rapport van de commissie revisieverzoeken man/vrouw en ambt en het bijbehorende aanbiedingsrapport. Als u het digitale bestand opent door hieronder op de link te klikken, kunt u in de inhoudsopgave het onderwerp/de onderwerpen selecteren en aanklikken waarin u geïnteresseerd bent. U komt dan automatisch op de juiste pagina terecht. Klik hier om de Acta te downloaden.

---
Pinksteroveen

Steunpunt Liturgie 

Pinksternoveen

Samen de Paastijd afsluiten? Dat kan met de Pinksternoveen voor 2021, een Bijbelleesrooster voor de dagen van Hemelvaart tot en met Pinksteren. De invalshoek is De oogst van Pasen - Laat je verrassen. In de Bijbel is de tijd van Pasen tot Pinksteren oogsttijd. In dit leesrooster kijken we op verschillende manieren naar oogst en naar vruchten, naar de ware wijnstok, en de vruchten die groeien aan de Geest, naar de manier waarop wij omgaan met opbrengst. Bij de dagelijkse bijbellezing komt een korte overweging en een gebed. Als suggestie wordt een structuur aangereikt om dit in te kaderen in een dagelijks getijdengebed. klik hier voor meer informatie, of bestel hier het materiaal.

---
Missie loket

Kerkpunt

Meimaand missiemaand 

De kerk is er voor Gods missie en deze maand vraagt het missieloket van GKv en NGK daar aandacht voor. We vragen kerken om te danken voor het doorgaande werk van de Heilige Geest en om te bidden voor mensen die voor het eerst of opnieuw over Jezus hoorden en geraakt zijn door Gods liefde. Voor de Pinksterdienst is een kort filmpje beschikbaar waarin drie pioniers vertellen hoe ze Gods Geest aan het werk hebben gezien. Meer filmpjes en materiaal voor kringen zijn in de week na Pinksteren te vinden op www.missieloket.nl. Missieloket is een samenwerking binnen de NGK en GKv van Verre Naasten, Kerkpunt en commissie steunbehoevende kerken en missionaire initiatieven. Samen willen we ontdekken waar en hoe Gods Geest aan het werk is.

---
Centrum Kerk

WWJG

Centrum-Kerk 

Kennisplatform Weet wat je gelooft komt met een cursus missionair leven en kerkzijn vanuit het hart van het evangelie, gebaseerd op Centrum-Kerk van Tim Keller. In Centrum-Kerk. Het evangelie midden in je stad zet Tim Keller vanuit zijn enorme ervaring en kennis als kerkplanter in New-York zijn theologische visie op missionair kerkzijn in een seculiere tijd en omgeving uiteen. De hierop gebaseerde cursus is een kant-en-klaar, laagdrempelig hulpmiddel voor christenen en gemeenten die werk willen maken van hun missionaire roeping.

---
Spiegel zalen

WWJG 

Christelijk scheiden – hoe is dat mogelijk?

Waarom scheiden christelijke stellen niet met minder schade voor elkaar en hun kinderen? Waarom beleven christenen niet meer steun aan hun geloof en hun kerkgemeenschap als hun huwelijk breekt en ze met de gevolgen moeten dealen? Beschikken juist christenen niet over het geloofsgereedschap om te helen, te verzoenen en na een breuk te verbinden? Wat gaat hier fout? Kan het ook anders? Deze en andere vragen komen aan de orde in het gratis online seminar op 10 juni 2021, 19.30-21.00 uur. Sprekers: Anje Slootweg, Maria de Jong-de Kruijf, Jan Willem van Dommelen, Egbert Brink, Nico van der Voet en Peter Verboom. Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

---
Zomerschool 2021

Evangelie & Moslims

Zomerschool Moslims en het evangelie

De zomerschool van stichting Evangelie & Moslims is een intensieve en praktische studieweek over het geloof en de cultuur van moslims en hoe je hen kunt helpen om volgeling van Jezus te worden. De zomerschool wordt dit jaar gehouden van 14 tot 18 juni, op een centrale locatie in het land, en met inachtneming van alle geldende coronavoorschriften. De zomerschool is ook een goede voorbereiding voor zendelingen die naar een islamitisch land gaan. Predikanten en kerkelijk werkers krijgen voor deelname studiepunten toegekend. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.
- Klik hier voor meer info of aanmelden voor de Naima Online event op 19 juni 2021
- Lees hier het jaarverslag 2020 van E&M.

---
Nieuwe datum

Verre Naasten 

Missie VONK verplaatst

Het sponsorevent Missie VONK van Verre Naasten is verplaatst naar de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 september. Het uitstel is noodzakelijk vanwege de verlengde lockdown. Verdere versoepeling is nodig om Missie VONK binnen de regels te kunnen organiseren. Een voordeel van het uitstel is dat er nu nog een aantal weken extra tijd is om jouw team aan te melden. Dus mocht je nog mee willen doen: geef je dan nu hier op met een team van vier personen uit jouw kerk, bijbelstudieclub, vriendengroep of familie. De belofte dat Missie VONK 2021 een bijzonder avontuur gaat worden… die blijft natuurlijk staan!

---
HECHT

LPB-media

Online mission-kerkdienst

HECHT is een beweging die is ingezet door christenen in Haagse Vinex-wijk Leidschenveen-Ypenburg. Ze geloven in de kracht van ontmoeting met elkaar, en misschien wel met God. Daarom zorgt HECHT voor steeds meer plekken van ontmoeting in Leidschenveen en Ypenburg. Voorganger is ds. Arnout Francke en hij gaat voor in de mission-kerkdienst op 16 mei. HECHT wordt ondersteund door de GKv-NGK-commissie steunbehoevende kerken en missionaire initiatieven. Deze uitzending is de tweede van de serie die deze mission-projecten voor het voetlicht haalt. Deze mission-kerkdienst is op 16 mei a.s. te volgen vanaf 10.30 uur via Beleefmee.nl, de Facebookpagina van Beleefmee.nl of het YouTube kanaal van LPB media.

---
The Climb

Tearfund

The Climb

Van 29 mei tot en met 5 juni daagt hulporganisatie Tearfund mensen opnieuw uit om een berg te beklimmen op hun eigen trap. Doel van de sportieve actie is om zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen voor gezinnen in Zuid-Soedan, die onder meer te maken hebben met grote voedseltekorten. Deelnemers kunnen individueel meedoen of als team en hebben de keuze de Matterhorn, de Alpe d’Huez of de Vaalserberg op hun eigen trap te beklimmen. Kijk hier voor meer informatie.

---
Samenwerking

Centrum voor Bijbelonderzoek en
GlobalRize

Samenwerking

Het Centrum voor Bijbelonderzoek  - uitgever van de 29-delige StudieBijbel - heeft een gratis app ontwikkeld voor Latijns-Amerika en de hele Spaanstalige wereld, namelijk BibliaDeEstudio (de NT-StudieBijbel in het Spaans); GlobalRize heeft de laatste jaren, onder andere in het Spaans (voor Latijns-Amerika) een snelgroeiende evangelisatiestrategie ontwikkeld, genaamd Palabras Bíblicas. Naast het delen van content met elkaar om de app te promoten, zal er ook op gebied van online marketing samengewerkt worden en hopen beide organisaties zowel online evangelisatie als online Bijbelse toerusting te promoten in hun eigen netwerk in Latijns-Amerika. Meer informatie over de samenwerkende organisatie op: BibliaDeEstudioStudieBijbel, Palabras Biblicas en  GlobalRize

---

Kopij volgende uitgave inleveren voor woensdag: 2 juni 2021

Wilt u inhoudelijk reageren op een artikel, neem dan contact op met  het  betreffende  deputaatschap,  steunpunt  of organisatie  (via hun website).
Overige reacties of aanleveren kopij kan via nieuwsbrief@gkv.nl