Advent, Kerst en Epifanie 2015

Es-ist-ein-RosIn het project voor de komende tijd van Advent, Kerst en Epifanie kijken wij de tijd in de ogen. De overkoepelende invalshoek is:
Er is een tijd…

In de weken van Advent gaat het over Tijd om te verwachten, tijd om te luisteren, tijd om op weg te gaan, tijd om te zingen. Op kerst – Het uur U – begint een periode van 12 dagen waarin we rond de kribbe gaan staan, samen met allerlei mensen die we in de kerstgeschiedenis tegenkomen. Daarna gaan we Op weg, aan de hand van Johannes, Maria, Jesaja en uiteindelijk Jezus Christus zélf, aan hun handen komen verschillende (praktische) aspecten van het leven naar voren.

Het project bestaat uit verschillende onderdelen. Bekend van vorige jaren:
• bijbelleesrooster
• adventskalender
• kaarsenrooster
• een lied
• een handleiding met o.a. suggesties voor de kerkdiensten

Nieuw dit jaar:
• materiaal voor kinderen – voor kerkdienst, kindernevendienst en thuis
• werkbladen voor jongeren
• uitgewerkte vespers voor de adventstijd
• suggesties voor gespreksavonden in de tijd van Epifanie

Het materiaal sluit ook dit jaar aan bij het Oecumenisch Leesrooster, en dus ook bij het materiaal van Kind op Zondag. Half oktober zal het beschikbaar zijn. Zie voor de actuele informatie de website van het Steunpunt Liturgie.
steunpunt Liturgie