Symposium rondom het promotieonderzoek van Hans Meerveld

Symposium 7 december 2018
Hoe waardevol is catechese? Is het voor kerken nog de moeite waard om erin te investeren? Wat zijn de opbrengsten van catechese en hebben jongeren er wat aan voor de ontwikkeling van hun geloof? Hans Meerveld deed onderzoek naar de betekenis van catechese voor het geloofsleren van jongeren van zestien jaar en ouder.

Zijn onderzoek is van belang omdat er weinig bekend is over de effecten van georganiseerd onderwijs in kerken. Het is belangrijke informatie zowel voor catecheten als betrokkenen bij kerkelijk beleid ten aanzien van catechese. Verder wil de studie een bijdrage leveren aan theoretische discussies door op basis van de uitkomsten van het onderzoek kritische vragen te stellen bij gangbare opvattingen in de catechese.

Tijdens het symposium op vrijdag 7 december presenteert Hans Meerveld enkele belangrijke resultaten en wordt daarop gereageerd vanuit de wetenschap en de praktijk.

Sprekers: Annemiek de Jonge, Hans Meerveld, Hans Schaeffer en Anko Oussoren
Info en aanmelding: weetwatjegelooft.nl/jongerencatechese