Foto: Stichting Gave – Mees fotografie

Evangelie & Moslims en Gave organiseren trainingsdag kinderwerk voor migranten- en vluchtelingenwerkers

Zaterdag 18 mei is er een trainingsdag voor kinderwerkers die betrokken zijn bij missionair kinderwerk onder migranten en vluchtelingen. De dag wordt georganiseerd door Evangelie & Moslims en stichting Gave.

Het programma is gevuld met inspiratie, ontmoeting en relevante workshops. Bij de drie workshoprondes kan gekozen worden uit o.a. deze thema’s: trauma & verdriet bij kinderen, bijbelverhalen vertellen, wereldnieuws voor moslimkinderen. Ook is tijdens het programma de presentatie van de nieuwe methode ‘Wereldnieuws’.

Wereldnieuws bestaat uit twaalf diverse thema’s met elk vier bijbelverhalen, in totaal 48 complete clubprogramma’s. Evangelie & Moslims en Gave hebben deze methode samen ontwikkeld. De kinderwerkmethode kost 95 euro. Marian Marchal deed in Leersum mee met de pilot en is enthousiast: “De thema’s sluiten mooi op elkaar aan. Ook scheelt het veel tijd in de voorbereiding. Maar ik ben het meest enthousiast over de creatieve manieren om het verhaal te laten zien”.

De trainingsdag is geschikt voor iedereen die migranten- en vluchtelingenkinderen ontvangt op de kinderclub. In de pauze is er een informatiemarkt en een wereldproeverij.

Praktisch:
Programma:  10.00 – 15.30 uur
Locatie: Huis van Vrede, Trumanlaan 70, Utrecht.
Bijdrage in de kosten: 10 euro (betaling via iDEAL). Inclusief lunch.
Aanmelding: Via www.gave.nl/agenda/trainingsdag-kinderwerk of www.evangelie-moslims.nl/wereldnieuws

Over Evangelie & Moslims
Evangelie & Moslims is een interkerkelijke stichting die kerken en christenen stimuleert en ondersteunt om moslims in ons land in woorden en daden te laten zien wie Jezus Christus voor ons wil zijn als Redder en Heer. Evangelie & Moslims ondersteunt christenen met een moslimachtergrond om als deel van een christelijke gemeenschap Jezus te volgen en een goed getuigenis te geven naar anderen. Kijk voor meer informatie op www.evangelie-moslims.nl.

Over Stichting Gave
Stichting Gave is een interkerkelijke organisatie voor het werk onder vluchtelingen en asielzoekers in Nederland. Gave maakt kerken en christenen bewust van de bijbelse roeping om vluchtelingen gastvrij te ontvangen. Gave helpt christenen om vluchtelingen te zien, lief te hebben en een plek te bieden in de christelijke gemeenschap. Gave inspireert, traint en ondersteunt christenen om contacten op te bouwen met vluchtelingen en hen Gods liefde te laten zien. Kijk voor meer informatie op www.gave.nl.