The Passion is een moderne vertelling van de laatste uren van Jezus’ leven, lijden en opstanding. Het wordt georganiseerd door de Evangelische Omroep en KRO-NCRV. Elk jaar kijken er miljoenen mensen! Dit jaar vindt The Passion plaats in Dordrecht met als thema ‘You’re not alone’. Je kunt het evenement 18 april om 20.30 uur bekijken op NPO1.

Alpha wil jou en je kerk uitdagen om The Passion niet zomaar voorbij te laten gaan, maar om dit evenement te gebruiken om het evangelie te delen met je omgeving. Kijk The Passion samen met je gemeente, Alpha of met je vrienden en ga zo op een laagdrempelige manier het gesprek aan over Jezus.

Wat kun jij doen met The Passion? Drie ideeën:
1. Nodig familie, vrienden, bekenden en buren uit om samen te kijken
The Passion is hét programma om samen met niet-christenen te kijken. Zo raak je op een laagdrempelige manier in gesprek over wie Jezus is. Combineer het met een lekker diner of een gezellige borrel en je hebt een leuke, bijzondere avond. Nodig je gasten naderhand uit voor een Alpha of Paasdienst in de buurt!

2. Kijk The Passion samen met je Alpha
Geef jij op dit moment een Alpha? Ga dan samen met elkaar The Passion kijken! Je hoeft alleen maar een locatie, wat te eten en te drinken en een laptop of beamer te regelen.

Geef je op dit moment geen Alpha, maar zou je dat wel willen? Organiseer dan een startbijeenkomst kort na The Passion als voorloper op jouw Alpha. Op een startbijeenkomst kun je mensen wegwijs maken met wat Alpha is en hen uitnodigen voor jouw Alpha in het najaar.

3. Kijk The Passion met je gemeente
Wil je het nog grootser aanpakken? Bekijk dan een Alpha met heel je gemeente! Zorg ervoor dat je een grote ruimte of de kerkzaal reserveert op 18 april en regel een beamer. Nodig iedereen begin maart uit, zodat iedereen op tijd op de hoogte is.

Tip: vraag je voorganger, dominee of priester om een laagdrempelige Paasdienst te organiseren. Het is helemaal fantastisch als Alpha hierin een plek krijgt!

www.alphanederland.org