Studiedag:
Mij niet meer gezien
Kerkverlating in perspectief

Kerkverlaters, we kennen ze allemaal. Misschien ben je zelf wel een kerkverlater. Je bent nog wel gelovig, maar komt niet meer in een kerk. Omdat je er niet thuis bent, de diensten je niet aanspreken of omdat je het allemaal niet meer gelooft.

Wat is kerkverlating eigenlijk? Wat zeggen recente onderzoeken en wat vertellen kerkverlaters zelf? Op 15 november 2019 gaan we hierover in gesprek.

Sprekers: Ronelle Sonnenberg, Bram de Muynck, Marijn Vlasblom, Stefan Paas, Annemiek de Jonge, Hans Schaeffer
Info en aanmelden: weetwatjegelooft.nl/kerkverlating

Kerkverlating in perspectief

“God zag mij niet staan. Ik voel me afgewezen door Hem.”

“Ik zoek geen kerk maar wel inspirerende mensen met wie ik kan filosoferen over God.”

Corstian van Westen schreef een boek over Kerkverlaters en hun zoektocht naar God: Adieu Kerk! Adieu God? Wat is de reden dat zij hun zoektocht (al dan niet) voortzetten buiten de kerk? Wat is kerkverlating eigenlijk? Hebben gemeenteleden er zicht op, of overkomt het de gemeente een beetje? Hierover gaan we nadenken tijdens de studiedag. Ook zal deze dag het boek Adieu Kerk! Adieu God? gepresenteerd worden.

Lees hier het interview met Hans Schaeffer over kerkverlating op CIP.