In het herenigingsproces van NGK en GKv wordt door een werkgroep gewerkt aan een nieuwe kerkorde voor het nieuwe kerkverband. In dat document wordt vastgelegd hoe we als kerken en kerkleden met elkaar omgaan, op elkaar toezien en voor elkaar zorgen. Een eerste versie van de nieuwe kerkorde is in juni samen met een uitgebreide toelichting naar de kerken gestuurd. Kerkenraden werden in een begeleidend schrijven opgeroepen om de kerkorde te bestuderen en erop te reageren. Hieronder vindt u nogmaals de links naar deze drie documenten:

1. Aanbiedingsbrief aan de kerken
  2. De tekst van de concept-kerkorde
  3. Algemene en artikelsgewijze toelichting

Om de kerken verder van dienst te zijn in dit proces worden de komende maanden verspreid over het land enkele informatieavonden belegd, waarop werkgroepleden hun keuzes toelichten en in gesprek gaan met gemeenteleden, die op de kerkorde kunnen reageren. Die avonden zijn gepland op donderdag 19 september 2019 in de Kandelaarkerk in Assen (Oude Molenstraat 20), op donderdag 26 september in de Maranathakerk in Zwijndrecht (Koninginneweg 1a) en op donderdag 10 oktober in de Martuskerk in Amersfoort (Copernicusstraat 18). U bent van harte welkom! Klik door naar deze pagina om u aan te melden voor een van de avonden. Afhankelijk van wat voor scherm u gebruikt staat de aanmeldknop rechts van het bericht of helemaal onderaan. Ook staat er in dat bericht nog meer inhoudelijke informatie over het concept van de nieuwe kerkorde.

Mocht u geen gelegenheid of belangstelling hebben om een informatieavond bij te wonen, dan kunt u tot 1 januari 2020 met uw vragen en opmerkingen ook bij de werkgroep terecht op kerkorde@ngk.gkv.nl.