Chris Wright

Op donderdag 31 oktober organiseert ontwikkelingsorganisatie Tear een collegedag in Amsterdam met bekend auteur en  oudtestamenticus Chris Wright onder de titel ‘Part of the Story’. In verschillende lezingen, die een verdieping zijn op zijn boeken, gaat Wright in op de missie van God en onze plaats daarin.

De collegedag is bedoeld voor predikanten, ondernemers, pioniers, kerkleiders en studenten en staat in het teken van de vraag hoe Gods missie onderdeel is van het dagelijks leven en hoe wij deel zijn van Gods verhaal. Waarom is dat van belang voor onze identiteit, ons wereldbeeld en onze missie? Welke rol hebben we als christenen in de verschillende sectoren in de samenleving?

Chris Wright
Christopher J.H. Wright (1947) is oudtestamenticus en auteur van toonaangevende boeken als ‘The Mission of God’ en ‘The Mission of Gods People’. ‘Chris Wright heeft een belangrijke stem in het denken over de kerk en het evangelie als geheel’, vertelt Dorina Nauta, relatiemanager bij Tear. ‘Hij leverde een belangrijke bijdrage aan het wereldwijde denken over zending, missie en diaconaat. Tijdens de collegedag deelt hij zijn inzichten van de afgelopen jaren. Door deze nieuwe inzichten met elkaar te bespreken, hopen we dat er verfrissende en relevante gesprekken op gang komen.’

De collegedag is een initiatief van Tear en komt tot stand in samenwerking met New Wine NL, Diaconaal en Missionair Steunpunt , Baptistenseminarium, Evangelisch College en Micha Nederland.