Op 11 november 2019 wordt het ‘Symposium onder de Vijgenboom’ gehouden in de Bergkerk, Doctor Abraham Kuyperlaan 2 in Amersfoort (10.45 – 16.00 uur, inloop 10.00 uur), met als thema: Ouderen, van kwetsbaarheid naar weerbaarheid.

De Duitse schrijver Herman Hesse heeft ooit geschreven: ‘Jongeren moeten zichzelf worden, ouderen moeten ‘ont-worden’. Dat is nog steeds relevant: in de eerste levenshelft moeten we een stevig ego opbouwen en onze identiteit ontwikkelen. In de tweede levenshelft wordt dat ego minder belangrijk en meer gerelativeerd. Op maandag 11 november vindt een ‘Symposium onder de Vijgenboom’ plaats dat dit ont-wordingsproces van de tweede levenshelft onderzoekt. Sprekers zijn Frits de Lange, Christa Anbeek, Govert Buijs en Herman van Veen.