Een kerk die kan

Zeggen dat je kerk wilt zijn voor iedereen, dat is niet zo moeilijk. Maar om het ook echt te zijn, dat is nog niet zo eenvoudig. Het betekent dat je én zoekers én een diverse groep eigen gemeenteleden elk hun eigen zorg en aandacht moet geven. Daarbij loop je tegen barrières op in taal en gewoonten. Je blijkt blinde vlekken te hebben en vooronderstellingen. Je moet leren omdenken in preken en liedkeuze. En hoe geef je discipelschap vorm? Het kan!

Op de studie- en werkdag van 20 november hoor je praktijkvoorbeelden en geleerde lessen, die worden gelinkt aan theorie. Je proeft zowel het ongemak als het verlangen om werkelijk een inclusieve kerk te zijn.

Meer informatie en aanmelden

Bij deze studiedag zijn de diaconale en missionaire bureaus van de CGK, GKv en NGK, de theologische universiteiten van de PKN en CGK, Nederland Zoekt, Kerk in de buurt en de Christelijke Hogeschool Ede betrokken.