Slechts één op de vijf Nederlanders leest de Bijbel. De Bijbel lezen met hen die er niet mee vertrouwd zijn, is een eenvoudige en laagdrempelige manier om het Evangelie te delen. Wat komt er kijken bij het lezen van de Bijbel met deze ‘zoekers’? En hoe kom je met ze in contact?

In deze cursus krijg je de kennis en vaardigheden aangereikt die je nodig hebt om een Bijbelleeskring met ‘zoekers’ te starten, voor te bereiden en te leiden. Je krijgt voorbeelden aangereikt uit de praktijk hoe dat eruit kan zien en (meer) zicht op zoekers in je omgeving. Je maakt kennis met de diverse hulpmiddelen die er zijn en krijgt (meer) visie op de plek van ‘zoekers’ in de kerkelijke gemeente. De cursus, die zich richt op zowel gemeenteleden, kerkelijk werkers als predikanten, heeft de vorm van een interactieve workshop: overdracht van informatie en kennis, uitwisselen van ervaringen en oefenen met vaardigheden.

Start 15 mei 2020
Docent: