Menu

Kennisinstituut christelijk ggz organiseert studiedag ‘Hechting en geloof’

Op 9 mei organiseert het Kennisinstituut christelijke ggz (Kicg) een studiedag rondom het thema Hechting en geloof. Deze studiedag vindt plaats in de Aker in Putten en richt zich op mensen die te maken hebben met hechtingsproblematiek, zelf of in hun omgeving. Hoofdsprekers zijn dr. Hanneke Schaap-Jonker, rector van het Kennisinstituut christelijke ggz en ds. L. Terlouw, predikant van de gereformeerde gemeente te Utrecht. Tijdens de studiedag zal ook het boek ‘Breekbaar verbonden: hechtingsproblemen en geloofsvertrouwen’ worden gepresenteerd.

Hechtingsproblematiek
Mensen met hechtingsproblemen kunnen worstelen met geloofsvertrouwen. Vaak voelen ze zich onbegrepen en alleen staan in menselijke relaties, terwijl ze ook in de relatie met God wantrouwen en angst ervaren. Tijdens deze studiedag krijgen aanwezigen informatie over de relatie tussen hechtingsproblematiek en geloof. Ook gaan we in op vragen die naastbetrokkenen en pastoraat kunnen hebben: wat speelt er bij hechtingsproblemen? Wat is belangrijk wel of niet te doen? Welke moeilijkheden kunnen er spelen in de relatie tot God als er hechtingsproblemen zijn?

Boekpresentatie
De studiedag is bedoeld voor mensen met hechtingsproblematiek, hun omgeving, werkers in het pastoraat, predikanten en pastores. Er zijn lezingen en workshops. Tijdens de studiedag zal ook de boekpresentatie van ‘Breekbaar verbonden: hechtingsproblemen en geloofsvertrouwen’ plaatsvinden. Een deel van de lezingen en workshops worden verzorgd door de schrijvers van dit boek. Bezoekers van de studiedag ontvangen dit boek gratis.

Praktisch
De studiedag vindt plaats van 15.30 uur tot 20.30 uur in de Aker, Fontanusplein 2 in Putten. De deelnemersbijdrage van deze studiedag bedraagt 39,50 euro voor de hele dag (inclusief boek + maaltijd) of 29,50 euro voor het avondprogramma (inclusief maaltijd). Aanmelden kan via www.kicg.nl, ook kunt u hier meer informatie vinden.