Menu

Van vrijdag 18 t/m 21 mei 2018 organiseert Opwekking voor de 48e keer haar jaarlijkse Pinksterconferentie op het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen. In de loop der jaren is deze gezinsconferentie uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats waar duizenden christenen uit verschillende kerken en gemeenten met elkaar het pinksterfeest vieren. Vorig jaar kwamen meer dan 65.000 mensen naar de polder, waaronder meer dan 22.500 kampeerders.

Aanmelden is mogelijk vanaf 1 februari.

Thema: ONE WAY, leven met Jezus door de kracht van de Heilige Geest
De 48e editie van de Pinksterconferentie in het teken van ‘ONE WAY’. We zijn geroepen om te leven als getuigen van Jezus, om door ons dagelijks leven zijn koninkrijk zichtbaar te maken. Alleen door de kracht van de Heilige Geest kunnen we zo leven en proclameren dat er maar één weg is – ONE WAY – Jezus zelf. Als we leven met Jezus, door de kracht van de Heilige Geest, zullen we in staat zijn om te wijzen op die enige weg. Als we de Heilige Geest toestaan om ons leven te leiden en ons steeds opnieuw te vervullen, zal Hij door ons Jezus zichtbaar maken. Dan zullen de gaven en bedieningen, de vrucht en kracht van de Heilige Geest ons in staat stellen om krachtige getuigen te zijn van Hem die de weg is, Jezus. We geloven dat de kerk van Jezus in deze tijd van toenemende onzekerheid mag opstaan om een helder geluid te laten horen. Daarom geloven we dat dit thema een krachtige bijdrage zal leveren aan een geestelijke vernieuwing, binnen en buiten de kerk.

Sterke roots
‘ONE WAY zal bij veel mensen bekend in de oren klinken: één weg Jezus! Dat was een thema dat vaak doorklonk in de activiteiten van Opwekking. Met dit thema benoemen we duidelijk wat onze roots als Opwekking zijn: Jezus is de weg, de waarheid en het leven! We geloven dat de kerk van Jezus in deze tijd van toenemende onzekerheid mag opstaan om dit heldere geluid te laten horen. De visie is door alle jaren heen nog even actueel, en dat wordt met dit thema opnieuw benadrukt.’ Het thema loopt als een rode draad door de programma’s voor alle leeftijden, en wordt door diverse sprekers uitgewerkt.

Lees meer over de conferentie.