Inspiratiedag van NBG en Missie Nederland over de Bijbel

Op vrijdag 30 september organiseren het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) en Missie Nederland een Inspiratiedag voor voorgangers en kerkelijk werkers. Onder het thema ‘De Bijbel open in de 21e eeuw’ belichten deskundigen hoe de Bijbel betekenis kan krijgen in het leven en in de samenleving anno nu. De dag wordt gehouden in de Schuilplaats te Ede.

Evenementgegevens

• Datum:

’s Morgens belicht hoogleraar Bijbelvertalen Matthijs de Jong het thema ‘De Bijbel open in de 21e eeuw’. NBG-medewerker Anne-Mareike Schol-Wetter vertelt over een onderzoek naar Bijbelgebruik. Stadspredikant Tim Vreugdenhil spreekt over nieuwe kansen voor kerken, en jezuïet en internetpastor Nikolaas Sintobin over de Bijbel als kompas.

Middagprogramma met workshops

Na de lunch volgt een keuzeprogramma met workshops in twee rondes. Anne-Mareike Schol-Wetter geeft een workshop over ‘Persoonlijk Bijbelgebruik’, Matthijs de Jong over ‘Vertalen naar vandaag’, theoloog en bestuurskundige Dorina Nauta over ‘Heel de wereld’, missionair ondernemer Felix Govers over ‘Open voor nieuwe mogelijkheden’ en theoloog-pedagoog Maartien Hutter over ‘Nooit meer een kleurplaat’.

Aanmelding, plaats en tijd

Deelname aan de Inspiratiedag kost, inclusief koffie/thee en lunch, € 25. Deelnemers ontvangen een gratis exemplaar van het boek Psalmen met 21 gebedsmomenten van Nikolaas Sintobin. Het programma begint om 10 uur en het adres van De Schuilplaats is Otterloseweg 18A, 6718 ZM Ede.

Aanmelden kan vanaf 27 juni via bijbelgenootschap.nl/inspiratiedag.