Datum

Landelijke 3GK-kerkdienst

Het was een stormachtige middag en het regende pijpenstelen. Mirjam zat achter het raam te kijken naar de bomen die heen en weer zwaaiden en keek op de klok. Waar bleef haar dochter Hannah nou toch? Ze had allang thuis moeten zijn. Ze nam haar telefoon niet op en ze reageerde niet op appjes. Dan hoort ze een sirene van een ambulance… Het zal toch niet…? ‘Wees niet ongerust, maar vertrouw op Jezus’ is de kern van de preek dat met dit verhaal over Mirjam begint. Een preek van ds. Peter Drost vanuit Evangelisch Reformierte Kirche Graz te Oostenrijk!

Evenementgegevens

  • Datum:

Deze dienst is te volgen om 10.30 uur via www.beleefmee.nl, de Facebookpagina van Beleefmee.nl of het YouTube kanaal van LPB media.

Dochter Rachel Drost verwelkomt iedereen en vertelt over de Oostenrijkse stad Graz waar haar vader vorig jaar juli gemeentestichter en predikant is geworden. Zoon Ezra leest Johannes 14:1-6 voor en op deze zondag na Hemelvaart zegt ds. Drost: “Jezus zegt tegen zijn leerlingen ‘Wees niet ongerust’ en dat zei hij niet zonder reden want zij hadden het idee dat er iets ergs ging gebeuren, dat er binnenkort een einde kwam aan het bijzondere leven dat zij met Jezus hadden meegemaakt sinds zij leerlingen van hem geworden waren.”

“Ook wij kunnen op allerlei manieren ongerust zijn. Zoals Mirjam ongerust is over haar dochter Hannah. Maar je kunt ook ongerust zijn over je gezondheid, je persoonlijke toekomst”, legt ds. Drost uit. “Jezus zegt: Vertrouw op God en op Jezus. Dàt is het medicijn tegen angst en ongerust zijn. Vertrouwen… Dat is wat geloven ten diepste is!”

De liturgie van deze 3GK-kerkdienst is te vinden op Beleefmee.nl. De preek wordt vertolkt in gebaren door Deborah Meijer, tolk Nederlandse Gebarentaal.