Landelijke diaconale dag

Wie wil jij meenemen naar de diaconale dag van 21 maart 2020? Welke medediaken, ouderling en predikant? Het thema dit jaar is Bewogen in beweging. Als je oprecht bewogen bent, kom je automatisch in beweging.

Evenementgegevens

• Datum:

Het is best lastig om als kerk oog te hebben voor iedereen in de gemeente. Oog voor ieders talenten en problemen. Tijdens de diaconale dag onderzoeken we welke verbindende rol je als diaken kan spelen, samen met o.a. de ouderling en predikant. André Rouvoet is de hoofdspreker van deze dag.

De diaconale dag (voorheen diakenendag) wordt gehouden op zaterdag 21 maart bij het Guido de Bres in Amersfoort.
Tijdens de landelijke diaconale dag willen we ontdekken wat diakenen kunnen betekenen op weg naar een kerk met hart voor iedereen. We kijken naar de diaken als verbinder die samenwerkt met pastoraal of diaconaal bezoekers, ouderlingen en de predikant. Het programma is gevarieerd en de workshops beloven boeiend te worden.

Inspirerende workshops
We bieden een divers en inspirerend aanbod aan workshops zoals:

Hoe is de gemeente een plek waar pijn er mag zijn?
Hoe geef je financiële steun in kwetsbare situaties?
Hoe kunnen kringen een plek zijn om het leven te delen?
Hoe stel je de juiste vragen?
Hoe kun je op het juiste moment handelen en de zorg coördineren?

Hier vind je meer informatie over de dag en het programma.