Landelijke openlucht kerkdienst

Genieten van de natuur, de rust… Het is zomer en veel mensen hebben vakantie. Gebruik deze zomerperiode om te genieten van de woorden van God en om jezelf te verdiepen.

Evenementgegevens

• Datum:

LPB media, waar Opkijken.nl en Beleefmee.nl onderdeel van zijn, biedt jou daarom de zomerserie ‘Gods nieuwe wereld’ aan’!

Verwonder je over elk hoekje van de kathedraal
openlucht kerkdienst | 2 augustus

“Ben je je ervan bewust dat je de mooiste plek van je leven bent binnengelopen? En ben je nieuwsgierig om elk detail van mijn nieuwe wereld te leren kennen?” vraagt ds. Lieuwe de Jong. “Als ik die woorden van Jezus hoor dan moet ik denken aan een kathedraal die je bijvoorbeeld bezoekt als je op vakantie bent: Je bent al binnen in de kathedraal. Je bent al binnen in het koninkrijk (of beter het koninkrijk is al doorgedrongen tot jouw hart). Ben je dan bezig om elk detail, elk hoekje en beeldje te bekijken? Je te verwonderen over de schoonheid van de plaats waar je bent en te ontdekken hoe alles zit? Zoiets stel ik me voor, als Jezus zegt: zoek het koninkrijk.”

De Bergrede
De vorige keer (19 juli) sprak ds. Lieuwe de Jong over Matt. 5 en hij zei toen: “Jezus’ preekt met een heel specifiek doel. Doel is niet: dit moet je doen om in mijn nieuwe wereld te komen. Maar ik wil je laten zien dat het voor jou van nature onhaalbaar is. En daarom kom ik je dingen afleren die jij normaal vindt (zoals terugschelden). En daarom kom ik je dingen aanleren die jij absurd vindt (zoals je linkerwang); niet zegen, maar tot zege zijn.”

Dan pakt Jezus het in Matt. 6 weer op: Jezus spreekt tot mensen die begrijpen dat je niet vraagt naar hoe je in zijn nieuwe wereld kunt komen maar hoe je zijn nieuwe wereld kunt laten zien.

De openlucht kerkdienst op 2 augustus is vanaf 10.30 uur te volgen via www.beleefmee.nl, de Facebookpagina van Beleefmee.nl of het YouTube kanaal van LPB media.

Zomerdossier

Na iedere openlucht kerkdienst wordt verdiepingsmateriaal aangeboden in het zomerdossier op Opkijken.nl. Deze keer staat er een mooi filmpje in van het BibleProject waarin beschreven wordt hoe Jezus zichzelf zag als die boodschapper en als de koning, aan de hand van Jesaja 52. Ook is er een bijbelstudie over Matteüs 5 te vinden, een blog en meer…

Ga naar het zomerdossier

Zomermeditaties
Om ook door de weeks bezig te zijn met Gods woord, biedt LPB media elke week drie meditaties via Opkijken.nl. Deze meditaties worden meegestuurd via mail bij de aankondiging van iedere openlucht kerkdienst als u bij ons geregistreerd staat. De dagteksten zijn geschreven door ds. De Vries (Zwolle), ds. De Hullu (Ommen) en ds. Van Dusseldorp (Schildwolde), en zijn eerder gepubliceerd in het Bijbels Dagboek van Uitgeverij Vuurbaak.
Ga naar de zomermeditaties