Datum

Een interactief seminar met praktische handvatten en vragen over geloof en liturgie

Waarom zou je naar de kerk gaan? Of waarom zou je er opnieuw mee beginnen? Na een jaar van thuisvieringen, livestreams en weinig ontmoetingen zijn dit hele wezenlijke vragen. Want of jij nu op zondagochtend meedeed, later een dienst terugkeek of misschien wel helemaal niet (meer) betrokken was, het kon redelijk onopgemerkt.

Evenementgegevens

• Datum:

Nu samenkomen onder telkens wisselende omstandigheden weer mag is het tijd om te reflecteren en te zoeken:

• Maakt het uit of je wel of niet naar de kerk gaat?
  • Wat voor invloed hebben kerkdiensten (nog) op jouw leven, jouw kijk op God en de wereld?
  • Waarom zou je meedoen?
  • En waarom zijn regelmaat, vorm, traditie, diversiteit en samenkomen zo belangrijk?

In het online seminar De hemel op aarde gaat Ilona de Lange (Nederlands Dagblad) in gesprek met Kees de Ruijter (auteur van het boek De hemel op aarde) en tafelgast Anje de Heer (Steunpunt Liturgie). We staan stil bij wat liturgie nu eigenlijk is en of geloof en kerk wel zo sterk verbonden (moeten) zijn. Want heeft liturgie niet ook vooral te maken met traditie, voorkeur en smaak van een gemeenschap? Is het echt noodzakelijk om ‘samen te komen’? En waarom gaan gesprekken over liturgie zo vaak over mensen en zo weinig over God?

Meer informatie is te vinden op www.pepredikanten.nl/studiebijeenkomsten/hemelopaarde/. Via deze link kun je je ook aanmelden.