Proeven uit de bron

De kerkenraad is het geestelijk zenuwcentrum van de gemeente. Wat in de kerkenraad gebeurt, beïnvloedt de hele gemeente. Een kerkenraad die meer functioneert als een ‘besluitenclub’ dan als geloofsgemeenschap leidt tot verzakelijking in de gemeente. Andersom geldt dat echter ook! Als je als kerkenraad de diepgang van echte ontmoeting met God en met elkaar ervaart, komt heel het kerkenwerk in een ander licht te staan. En dan komen uit die ontmoeting en bezinning ook de juiste activiteiten voort.

Evenementgegevens

• Datum:

Leven uit de Bron staat voor een vitaliserende visie op gemeenteopbouw waarvan geloofsopbouw het geheim vormt. In de trainingen van Leven uit de Bron staat de beoefening van de drievoudige kern van gemeentezijn centraal:

• Hart voor de Heer
  • Hart voor elkaar als Zijn leerlingen
  • Hart voor Zijn bevrijdend werk in de wereld

Tijdens de trainingen ontwikkel je een attitude waarin je de drievoudige kern van gemeentezijn combineert met de CBA-methode: eerst Communicatie, dán Bezinning en daarna Activiteiten. Beide zijn essentieel voor een geloofwaardige en aantrekkelijke beoefening van gemeenteopbouw.