Datum

Studiedag – Prediking: communicatief en profetisch

Henk Stoorvogel inspireert predikers om het communicatieve proces van de preek te omarmen. Kees van Ekris geldt als een pleitbezorger van het profetische aspect van de preek.

Evenementgegevens

  • Datum:

Beiden promoveerden recent op deze thema’s en presenteren de resultaten van hun onderzoek tijdens een studiedag voor predikanten en voorgangers. Wat hebben predikanten hieraan in de concrete praktijk van de wekelijkse Woordverkondiging? Maar ook: schuren beide aspecten van de preek niet met elkaar? Waar communicatie zich richt op een goede overdracht van de boodschap, strijkt een profetische boodschap niet zelden tegen de haren in.

Henk StoorvogelTwee deskundigen, zowel op het terrein van public speech (Jan Sonneveld) als homiletiek en retorica (Arie Baars), zullen hun reactie geven. Vervolgens maken we, met Kees van Dusseldorp en Ciska Stark, de stap naar de concrete preekpraktijk in jouw lokale situatie: welke mogelijkheden en spanningsvelden levert aandacht voor communicatie en profetie op? We nemen de tijd om in groepjes door te spreken over onze eigen ervaringen, zowel de positieve als de negatieve. Paul Visser sluit de dag af met een preek waarin hij de boodschap van de dag zal verwerken.

De studiedag wordt op 27 oktober 2020 georganiseerd door IZB Areopagus en Permanente Educatie Predikanten (TU Kampen) en staat onder leiding van dagvoorzitter Nynke Dijkstra-Algra.

Meer informatie en aanmelding: www.pepredikanten.nl/communicatiefprofetisch