Datum

Bavincklezing 2022

De islam is niet meer weg te denken uit de westerse samenleving. Moslims en christenen zijn in veel opzichten elkaars naasten geworden: religieus, sociaal en politiek. Maar: kunnen we dat op een goede manier vormgeven, of stuiten we vooral op wederzijds onbegrip, weten we weinig van elkaar en leven we in onze eigen “bubbel”?

Evenementgegevens

  • Datum:

Tijdens dit symposium willen we kijken naar vruchtbare manieren om als christenen en moslims in de samenleving met elkaar om te gaan. De hoofdlezing wordt gegeven door prof. dr. Christine Schirrmacher (Universiteit Bonn), dit is de Herman Bavinck Lezing van 2022. Deze lezing is vrij toegankelijk.

Na het diner zal het symposium verdergaan met een avondprogramma met verschillende sprekers. Wat zijn goede praktijken en waardevolle nieuwe initiatieven, wat kan anders of beter in het onderlinge contact tussen moslims en christenen? Over deze vragen en meer gaan de sprekers met elkaar en met de deelnemers in gesprek. Let op: tijdens de lezing en het symposium wordt alleen Engels gesproken.

Ga voor meer informatie en aanmelding naar www.pepredikanten.nl/seminars/islam/.