Vluchtelingen Gebedsweek 2020

Binnenkomen in ieder hart - Vluchtelingen maken zich in deze coronatijd meer zorgen over zichzelf en over familieleden die nog in het land van herkomst zijn of onderweg.

Evenementgegevens

• Datum:

De Syrische Nour Badawi is 17 jaar en woont sinds 2019 in Nederland. “Ik mis mijn zwangere zus die achterbleef in Turkije en ik maak me zich zorgen om haar. Ik ben bang dat ze tijdens zwangerschapscontroles in het ziekenhuis besmet raakt met het coronavirus”.

Het is voor iedereen zoeken hoe we verder moeten, ook voor vluchtelingen. Veel van hen worstelen nu meer dan ooit met levensvragen. Laten we daarom beginnen met voor hen te bidden. Met ons gebed kunnen we op ieder azc komen, in elke woning, op iedere kamer, zelfs in ieder hart!

Wilt u als kerkelijke gemeente meebidden tijdens de Vluchtelingengebedsweek van 14-21 juni?

1. Gebruik ons gebedsboekje (ook digitaal beschikbaar), of ontvang de dagelijkse gebedsmail.
  2. Samenkomen in coronatijd is complex. Daarom biedt Gave een online gebedsmoment op woensdagavond 17 juni via Zoom.
  3. Speciaal voor gezinnen hebben we mooi materiaal om in thuissituatie aandacht en gebed voor vluchtelingen een plek te geven.
  4. Doet u als kerk mee met de Vluchtelingengebedszondag op 14 juni? Gave helpt om het gebed voor vluchtelingen een plek te geven in uw (online) dienst. We hebben bijvoorbeeld preekschetsen voor u.

Heel fijn als uw gemeente besluit mee te bidden. We hebben voor u beschikbaar:

1. Artikel voor in kerkblad.
  2. Banner voor op de beamer
  3. Beeld voor social media

Via de website kunt u de materialen downloaden en/of u aanmelden voor het online gebedsmoment.
Gebruik daarvoor deze link

Contact in coronatijd
Nu contact met vluchtelingen in coronatijd complex is geworden, helpen we graag met alternatieven. Gave heeft bijvoorbeeld activiteitenkaartjes ontwikkeld om door te sturen naar vrouwen en/of gezinnen. Bekijk op de site het aanbod en tips voor contact in coronatijd.