Bekeerd door een kerkgebouw

Een verrassend artikel in het Nederlands Dagblad, onder de kop Bekeerd door een kerkgebouw (ND 22 juni 2017).

Brits onderzoek toont dat een indrukwekkende kathedraal of een klein verstild dorpskerkje geloof opwekt. Juist kerkgebouwen die gestempeld worden door liturgie blijken plaatsen van verstilling en besef van heiligheid te zijn. Dat is precies wat mensen dichter bij het christelijk geloof brengt. Reacties op het artikel laten zien dat dit voor sommigen ook een schokkende gedachte is.

Liturgisch denken en kerkbouw of kerkinterieur, liturgisch omgaan met kerkbouw of kerkinterieur – wat wil dat zeggen? In het julinummer van EREdienst is een artikel over dat onderwerp te vinden – opgehangen aan – jawel – de preekstoel.

Lees hier meer informatie over dit nummer, met ook de gegevens voor het bestellen.