Bewonder de bruidegom!

NB juli-augustus 2016Nader Bekeken van juli / augustus met als thema: ‘Bewonder de bruidegom!’ gaat over de volgende onderwerpen:

Op weg naar de bruiloft draag je toch je mooiste kleding, aldus ds. Henk Room in een Schriftlicht.

Ds. Jan Wesseling schrijft over de kerk als Gods huis, waar wij ons thuis mogen voelen.

De Bijbel leert ons, ook al in Genesis, veel over Gods almacht en goedheid, aldus ds. Pieter Niemijer.

In zijn column heeft ds. Gijs Zomer het over de Biesbosch, de ark van Noach en de tijd van toen en nu.

Ds. Hans de Wolf laat zien hoe de Bijbel spreekt over Gods oogappel.

Ds. Pieter Niemeijer over de opbouw van de nieuwe kerkorde.

Paulus kreeg in het drukke Athene een ervaring van God, wij zoeken vaak juist de stilte op, aldus drs. Piet Houtman.

Ds. Ferdinand Bijzet schrijft over duurzaamheid en eeuwigheid.

Ook al is het elkaar troosten een van de moeilijkste dingen, het is wel een bijbelse opdracht, bewijst dr. Aryjan Hendriks.

Dr. Leendert Joosse bespreekt de dissertatie van de Zuid-Afrikaanse dr. Pieter Boon over de Zweedse zendeling Hans Peter Hallbeck; en drs. Harm Boiten las ‘Jesaja doelde op Jezus’ van J. Dekker.

In de Persrevue citeert ds. Perry Storm over liturgie en persoonlijke beleving, en over de groei van de kerk.

Meer informatie? Zie www.woordenwereld.nl, ook voor een abonnement.