Bibliotheek Opinie

Interview met Herman Paul - Uit: OnderWeg, oktober 2020

‘Houden van God is de kern van de zaak.’ Aan het woord is Herman Paul, hoogleraar in de Geschiedenis van de Geesteswetenschappen. De afgelopen jaren deed hij onderzoek naar secularisatie. Rode draden in zijn denken hierover zijn verlangens en vorming van verlangens. Juist die verlangens hebben alles te maken met ons hart. ‘Waarom houd je van God?’ Het is een vraag waarop veel christenen waarschijnlijk niet meteen een antwoord paraat hebben. Ook Herman Paul moet hiervoor zoeken naar woorden.

Lees hier het interview met Herman Paul

Magazine OnderWeg is een inspirerend en eigentijds magazine dat zich richt op christenen die God en de kerk liefhebben en midden in het leven staan. Het biedt beschouwingen, interviews en reportages over relevante, actuele thema’s voor christenen. Daarnaast is er aandacht voor jeugdwerk, missionair kerk-zijn en bijbelstudie. Magazine OnderWeg ontstond in 2015 uit een samenvoeging van de bladen Opbouw en De Reformatie.