Bibliotheek Toerusting

Bereid je voor!

Deze editie van OnderWeg trekt aan de hand van Lucas 1 een parallel tussen de tijd voor Jezus’ komst op aarde in Betlehem en de tijd waarin wij Hem opnieuw verwachten. Beide periodes worden aan de ene kant getekend door godsverduistering, maar aan de andere kant door volharding, vreugde en verwachting onder gelovigen.

Bram Beute neemt in het themagedeelte de aftrap met zijn beschouwing. Hij laat zich hierin inspireren door de evangelist Lucas. Advent is je voorbereiden op Kerst, op de komst van Christus in deze wereld. Hoe doe je dat? Lees hier het hele artikel.

Het wonder van nieuw leven dwingt je tot radicale overgave. Jannet de Jong vertelt in haar essay hoe zij dit leerde: ‘Afstand houden tot waarop ik hoop, gaat me niet helpen.’

Hierop volgt een interview met Arnold Huijgen over Maria en de plek die zij nu heeft in onze kerkelijke traditie. ‘Maria staat in de traditie van de profeten, haar lied was voluit politiek.’

In de tweede beschouwing gaat Arco den Heijer na hoe Lucas de situatie voorafgaand aan Jezus’ geboorte beschrijft. Was het een uitzichtloze tijd of juist een van hoopvolle verwachting?

Ter afsluiting van het themagedeelte een interview met Walid al Asa’ad. Bijna zeven jaar woont hij met zijn gezin in Nederland, sinds vijf jaar is hij voorganger bij ICF Oase Amersfoort. ‘Ik probeer bruggen te bouwen tussen mensen en God. Jezus is de zin van mijn leven.’

Tot slot een ontmoeting van oud-hoofdredacteur Leendert de Jong met Ad de Bruijne, hoogleraar ethiek en spiritualiteit. Als student was hij op zoek naar God. ‘Opeens besefte ik: God is er nu! Niet alleen vroeger, maar nu ook.’

Magazine OnderWeg is een inspirerend en eigentijds magazine dat zich richt op christenen die God en de kerk liefhebben en midden in het leven staan. Het biedt beschouwingen, interviews en reportages over relevante, actuele thema’s voor christenen. Daarnaast is er aandacht voor jeugdwerk, missionair kerk-zijn en bijbelstudie. Magazine OnderWeg ontstond in 2015 uit een samenvoeging van de bladen Opbouw en De Reformatie.