Bibliotheek Opinie

Thema: geloven onder de grote rivieren

Geloven onder de grote rivieren is voor protestanten én katholieken anders dan boven de grote rivieren. Bisschop Gerard de Korte groeide op in Vianen, studeerde in Utrecht, was deken in Zwolle en bisschop in Groningen om uiteindelijk bisschop van ’s-Hertogenbosch te worden. Welke verschillen ziet hij tussen Noord- en Zuid-Nederland in mentaliteit en geloof? Hoe verzet de Rooms-Katholieke Kerk zich in Brabant tegen de secularisatie? En welke mogelijkheden zijn er voor gereformeerden en katholieken voor samenwerking?

OnderWeg 26 juni 2021

Lees hier het interview met Gerard de Korte.

Beeld Bisdom Den Bosch

Magazine OnderWeg is een inspirerend en eigentijds magazine dat zich richt op christenen die God en de kerk liefhebben en midden in het leven staan. Het biedt beschouwingen, interviews en reportages over relevante, actuele thema’s voor christenen. Daarnaast is er aandacht voor jeugdwerk, missionair kerk-zijn en bijbelstudie. Magazine OnderWeg ontstond in 2015 uit een samenvoeging van de bladen Opbouw en De Reformatie.