Bibliotheek Toerusting

'Gebarentaal heeft al aanbidding in zich'

Woorden hebben kracht en zetten in beweging. Een goede preek kan troosten en aansporen om het leven in een ander perspectief zetten. Maar de mens is geschapen met meer zintuigen dan het luisteren alleen. In deze special komt de waarde van alle zintuigen naar voren in het uiten van geloof en in de vorming van het christen-zijn.

Dovenpastor Hendrik Stevens (1998) is doof geboren. Hij spreekt op het eerste gehoor als ieder ander. Toen hij drie jaar was kreeg hij zijn eerste cochleair implantaat, waarna hij heeft leren praten. Toch ontwikkelt het gesprek zich tot een ontmoeting van twee heel verschillende manieren van spreken en beleven. Doof-zijn is niet alleen medische beperking, het is ook een manier van leven, benadrukt Hendrik. Een cultuur die de geloofsbeleving sterk beïnvloedt.

Lees hier het hele artikel.

Meer thema-artikelen: klik hier.

Magazine OnderWeg is een inspirerend en eigentijds magazine dat zich richt op christenen die God en de kerk liefhebben en midden in het leven staan. Het biedt beschouwingen, interviews en reportages over relevante, actuele thema’s voor christenen. Daarnaast is er aandacht voor jeugdwerk, missionair kerk-zijn en bijbelstudie. Magazine OnderWeg ontstond in 2015 uit een samenvoeging van de bladen Opbouw en De Reformatie.