Menu

Biddag 2017

Op 8 maart is het weer Biddag voor gewas en arbeid. Elk jaar worden een aantal concrete doelen voorgesteld voor de collecte. Daarbij ligt de nadruk op het starten en opbouwen van iets nieuws. Hieronder vind je drie suggesties voor de biddagcollecte van 2017.

HULP VLUCHTELINGEN ZUID-SOEDAN – Verre Naasten
Op Biddag 2017 vragen we gebed en giften voor de hulp aan vluchtelingen in Zuid-Soedan. In het door burgeroorlog geteisterde Zuid-Soedan is de lokale kerk (Sudanese Reformed Church) diaconaal actief onder vluchtelingen. Ze willen graag dekens, muskietennetten, kleding en voedsel uitdelen onder zo’n 2.000 vluchtelingen (1.000 volwassenen en 1.000 kinderen).

ZE HOORT ER WEER BIJ! – Newborn life
Twee miljoen vrouwen in Afrika lijden aan een obstetrische fistel (VVF). De aandoening ontstaat tijdens een langdurige bevalling, waarbij de blaas van de vrouw beschadigde. Zo’n klein gat in de blaaswand heeft gróte gevolgen voor het dagelijks leven. Vaak wordt een vrouw weggestuurd door haar man omdat ze geen levend kind baarde. Op straat wordt ze gepest omdat ze steeds nat is en naar urine stinkt. Ze krijgt geen werk en is zelfs niet welkom in de kerk. Ze hoort er niet meer bij en slijt de rest van haar leven in eenzaamheid. Door een operatie kan de urineblaas worden hersteld. De Biddagcollecte biedt vrouwen in West-Afrika de kans op een nieuw leven.

TIMEOUT VOOR DAKLOZEN – Het Passion
Time-outvoorziening Het Passion in Hummelo ligt als een baken van rust in het landschap van de Achterhoek. Samen met de vrijwilligers en begeleiders heerst er een sfeer van een groot gezin, er wordt gewerkt, ontspannen en het huishouden wordt gedaan. “Het is geweldig hier”, vertelt diaconaal vrijwilliger Marion, een actieve dame. “We mogen er gewoon zijn en het leven delen met deze mensen, dat is heel bijzonder”. Gast Remco vertelt: “Het is hier sober en laagdrempelig en de sfeer is op een of andere manier positief, hier word ik gezien. Het geeft me kracht om na een periode van rust en bezinning door te gaan, naar een eigen plek”.

Op dit moment is Het Passion bezig met het organiseren van een meer zelfstandige doorstart, zodat Het Passion de plek blijft voor dak- en thuisloze medemensen en diaconale vrijwilligers. We geloven dat een time-out met aandacht en contact een dakloze mens juist in deze tijd nodig blijft.

Meer informatie en diverse materialen vind je hier.