Bidden voor vrede in Noord-Korea

De ogen van de wereld waren gericht op Singapore waar de ontmoeting plaatsvond tussen de Amerikaanse president Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un.

De Nederlandse directeur van Open Doors hoopt en bidt dat er een periode van vrede aanbreekt voor Noord-Korea: “Je moet weten dat sinds 1950 het land nog steeds in staat van oorlog is met zijn omgeving, met Zuid-Korea en met Amerika. We bidden voor een periode van vrede die zijn weerslag zal hebben op de situatie in het land. Dat er veiligheid en voedsel is, openheid, werkgelegenheid en ook herstel van contacten met familieleden.”

Open Doors roept al jarenlang op tot gebed voor Noord-Korea. Directeur Maarten Dees noemt het een wonder dat er nog christenen zijn in het land. “Noord-Korea heeft al honderd jaar te maken met christenvevolging. Eerst onder de Japanse overheersing, toen de communisten en nu de Kim-dynastie. We krijgen veel verhalen via ons netwerk terug dat de kerk leeft en krachtig is en dat het enorm gesteund wordt door de gebeden en de verbondenheid met de vrije kerk. Dus we krijgen signalen terug dat het gebed heel belangrijk is.”

Mensen kunnen meedoen aan de gebedsactie door zich aan te melden via de Facebookpagina van Open Doors, daar zijn ook gebedspunten te vinden. Inmiddels hebben wereldwijd 14.000 zich al aangemeld. Het gesprek met Maarten Dees in De Dag Van Vandaag kun je hier terugluisteren.
Bron: www.grootnieuwsradio.nl