Menu

Bijbelgenootschap komt met Alef Doeboek

Voor wie z’n (klein)kind op een speelse manier met de Bijbel wil laten kennismaken, is er nu het Alef Doeboek. Dit knutsel-, lees- en spelletjesboek van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) bevat onder meer een quiz over de verhalen van Jezus.

‘Met deze quiz ontdekken kinderen al jong welke indrukwekkende verhalen Jezus vertelde. Zo leren ze schatgraven in de Bijbel’, zegt NBG-bijbelwetenschapper Roelien Smit, die betrokken is bij het boek. ‘Via verhalen, weetjes en proefjes komen ze er bijvoorbeeld achter wie Ester was, waar het gezegde “een Babylonische spraakverwarring” vandaan komt en hoe ze zelf een zegelring kunnen maken. Zo zorgen we ervoor dat de Bijbel gaat leven voor kinderen.’

Leervoorkeuren
Het Alef Doeboek bevat bijbelverhalen, kleurplaten, spelletjes, tests, puzzels en strips, maar ook proefjes en weetjes. Deze diversiteit aan werkvormen is afgestemd op de verschillende leervoorkeuren van kinderen: lezen, doen en ontdekken. Het Alef Doeboek is een speciale editie van Alef, het NBG-bijbelblad voor kinderen van circa 7-12 jaar. Uitgever is Royal Jongbloed. Het boek is voor € 5,95 verkrijgbaar in de boekhandel en via bijbelgenootschap.nl/alef.