Menu

CheckLuther.com

luther-websiteJongeren die Maarten Luther altijd al een vraag hebben willen stellen, kunnen terecht op een nieuwe website over de kerkhervormer.

Want de Lutherstichting (Martin Luther Heritage Foundation) is een uitgebreide website gestart waarop het gedachtegoed van Luther verwerkt wordt in allerlei thema’s. Rechtstreeks vragen stellen is een van de mogelijkheden op CheckLuther.com.

Maarten Luther heeft zoveel werken en brieven nagelaten dat de makers van de website op elke vraag een antwoord ‘namens Luther’ kunnen formuleren. Ook is er een pagina gemaakt met het verhaal over Luthers leven. De site is in het bijzonder gericht op jongeren en mensen die weinig tot niets van Luther weten maar ook voor anderen is de pagina informatief.

De Lutherstichting is pas geleden opgericht en wil het gedachtegoed van de reformator voor een breed publiek toegankelijk en bekend maken. Dit doen zij door middel van vertaling, publicatie en actualisering van het werk en gedachtegoed van de 16e-eeuwse theoloog. Prof. Selderhuis is de voorzitter. De makers hebben een indrukwekkende hoeveelheid bronmateriaal verzameld, die vrij is in te zien.

Naar de website.