Menu

Christenen zwaar vervolgd in 73 landen

Christenen lijden in zeker 73 landen in de wereld onder zware tot extreme geloofsvervolging. Dat meldt Open Doors op basis van de nieuwste Ranglijst Christenvervolging die woensdag 16 januari is gepubliceerd.
Lees het nieuwsbericht op www.opendoors.nl

De Centraal-Afrikaanse Republiek, China, Libië en Algerije maken een sterke stijging door op de nieuwste Ranglijst Christenvervolging. Ook Mauritanië schiet omhoog, maar hieraan ligt vooral een verbetering van data en processen ten grondslag om vervolging in het Afrikaanse land te meten. Rusland komt op plaats 41 de lijst binnen. Marokko is terug van een aantal jaren weg te zijn geweest en komt binnen op de 35e plaats.

Ranglijst Christenvervolging 2019
Hoe is het om Jezus te volgen in de 50 gevaarlijkste landen voor christenen? Op de ranglijst staan de vijftig landen waar het voor christenen het moeilijkst is. Bekijk de ranglijst

In totaal worden meer dan 245 miljoen christenen vervolgd om hun geloof. Een duizelingwekkend groot getal. Achter alle cijfers gaan persoonlijke verhalen schuil. Lees meer

Open Doors steunt christenen die om hun geloof worden vervolgd of verdrukt. Open Doors brengt bijbels en christelijke lectuur naar landen die daarvoor gesloten zijn. Daarnaast geeft Open Doors training en verleent de organisatie praktische hulp, zoals traumazorg en noodhulp.