Menu

Dankdagkalender

De nieuwe dankdagkalender laat jongeren in gezinsverband stilstaan bij de betekenis van dankdag. Het thema ‘danken’ wordt uitgewerkt aan de hand van Paulus’ brief aan de Filippenzen, waarin blijdschap centraal staat. Woord en Daad vestigt daarnaast de aandacht op het werk van boeren in Guatemala. De kalender werd ontwikkeld met de jeugdbonden LCJ, JBGG, HHJO, HJW en met Puntuit.

De dankdagkalender bevat elke dag een korte meditatie over begrippen als blijdschap, tevredenheid en heiliging. De unieke positie van de stad Filippi, als eerste Europese stad waar het Evangelie werd verkondigd, wordt toegelicht. Paulus’ schreef zijn bemoedigende brief vanuit soms moeilijke omstandigheden, maar toch staat de diepe vrede vanuit het geloof voorop. Elke dag bevat naast de Bijbellezing en een liedsuggestie ook vragen, gebedspunten, weetjes en opdrachten.

Dankbaarheid en het delen van zegeningen met je naaste dichtbij en ver weg horen bij elkaar. Daarom komen in deze kalender boeren uit Guatemala aan het woord. Zij vertellen hoe ze op een eerlijke manier het land bewerken en heel bewust omgaan met de aarde. Per SMS kunnen jongeren bijdragen aan een project van Woord en Daad, waarbij deze boeren een steuntje in de rug krijgen. Zo kunnen ze een goede toekomst op bouwen, en zelf bijdragen aan de ontwikkeling van hun dorp en hun land.

De kalender is in kleur gedrukt op dubbelzijdig A2-formaat. Ook voor jonge kinderen zijn verschillende opdrachtjes opgenomen, zodat de kalender geschikt is voor het hele gezin. De kalender kan worden besteld via www.woordendaad.nl/dankdagkalender, en is hier tevens te downloaden. Meteen mailen naar info@woordendaad.nl kan ook.