Menu

De Bijbel toegankelijk voor iedereen

Leo is nog geen 50 jaar en heeft zijn hele leven getraind. Hij heeft een sportief karakter, was fanatiek kickbokser, doet nu aan krachttraining en hij let op zijn voeding waardoor hij er goed uitziet en vaak jonger wordt geschat dan hij is. Toch vindt Leo dat nu niet het allerbelangrijkste in zijn leven. Want hij heeft ontdekt dat Jezus echt bestaat!

“Ik ben gelovig opgevoed door mijn ouders maar het zei me niets”, zegt Leo, “Pas toen ik mijn vrouw ontmoette, die ook geloofde, ben ik me er in gaan verdiepen. Helaas gaat het nu niet goed met onze relatie, maar ik heb steun aan het geloof.” Leo heeft de Bijbelcursus van Opkijken.nl met succes afgerond: “Het was best een pittige cursus maar ik heb het volgehouden!”
Lees hier het verhaal van Leo.

Bijbelcursus
Iedereen die de bijbel (beter) wil begrijpen kan de Bijbelcursus volgen, met of zonder begeleiding. De Bijbelcursus is geschreven in duidelijke, begrijpelijke taal en bestaat uit 25 delen waarvan iedere les drie onderdelen heeft: ‘De bijbel als boek’, ‘Bijbelse geschiedenis’ en het onderdeel ‘Geloven’ waarin het gaat over belangrijke leerpunten in het christelijk geloof en hoe het leven als christen eruit ziet.
Ieder lesonderdeel bevat een filmpje, met uitleg van de bekende tv-presentatrice Jakobine Geel, dat aansluit bij de inhoud.

“De Bijbelcursus wil de bijbel toegankelijk maken voor iedereen. Ongeacht je achtergrond, cultuur of herkomst biedt de Bijbelcursus je de mogelijkheid meer te leren over de bijbel.” André de Kievit werkt bij Opkijken.nl (onderdeel van LPB media). Hij is verantwoordelijk voor de portal ‘Gelovig leren’. In dit portal op Opkijken.nl vind je o.a. de Bijbelcursus, de Emmaüscursus, dagopeningen, en de Bijbelstudie webapp. Hij coördineert de Bijbelcursus en zegt: “De cursisten zijn zonder uitzondering enthousiast. Tussentijdse evaluatie komen altijd positief uit. Er is zelfs een cursist die na beëindiging van de cursus om een certificaat heeft gevraagd!”

De bijbel is het belangrijkste boek dat er bestaat. In de bijbel vinden we alles wat voor ons leven nodig is. Het is daarom voor ieder mens van belang dat hij de bijbel leest en toepast in zijn leven. Steun daarom André in zijn werk om Leo en andere cursisten te begeleiden! Hij wil hen graag helpen de bijbel beter te begrijpen.
Lees hier het verhaal van André.

*Voor €5,- kunnen wij van Opkijken.nl een cursist een volledige begeleiding bieden, incl. bijbel. Vermeld a.u.b. bij ‘Opmerkingen’ dat uw gift bedoeld is voor de Bijbelcurus.
Doneer