Menu

De Verre Naasten organiseert Braziliëreis tijdens WK voetbal 2014

De Verre Naasten organiseert tijdens het WK voetbal van 2014 een jongerenreis naar Brazilië. Van 16 juni tot 2 juli 2014 trekken de deelnemers op met lokale jongeren van een Braziliaanse partnerkerk. Met als insteek: ervaren hoe deze jongeren en hun kerk mensen in de omgeving bereiken met het evangelie.

Deelnemers van de reis verblijven bij gastgezinnen van de Presbyteriaanse Kerk van Brazilië (IPB) en gaan samen met jongeren uit de kerk evangeliseren in gevangenissen, op straat en bij de voetbalactiviteiten. Indien mogelijk bezoeken ze een wedstrijd om de voetbalsfeer te proeven. Naast serieuze bezigheden is er ook de tijd om de natuur en cultuur van Brazilië te ontdekken.

Ander geluid
De reis is door de IPB zelf aangevraagd. De kerk wil namelijk tijdens het WK, als alle aandacht in Brazilië uitgaat naar voetbal, aandacht vragen voor een ander geluid; het evangelie. Dominee Daniel Alvez van de IPB: “het doel is dat de verschillende jongeren zoveel mogelijk met elkaar omgaan en hun geloof delen, maar ook het land Brazilië leren kennen. De reis zal voor veel ervaringen zorgen en een kijkje geven in de leef- en werkomstandigheden van de kerkleden.”

TADER DA ALEGRIA (12)

Opgave
Iedereen die stevig in de geloofsschoenen staat, van voetbal houdt, minimaal één vreemde taal spreekt en ongeveer €2500 te besteden heeft in de zomer van 2014 kan deelnemen. De leeftijdsgrens is 18 – 30 jaar, het aantal plaatsen is beperkt. Meer informatie en mogelijkheden voor opgave zijn te vinden op www.deverrenaasten.nl/reizen.

Wereldwijd
De Verre Naasten is de landelijke organisatie voor Zending & Hulpverlening van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt. Samen met en namens de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt ondersteunt De Verre Naasten kerken wereldwijd die in woord en daad Gods liefde bekendmaken.