Diaconale dag 2020

Bewogen in beweging, een kerk met hart voor iedereen

De kerk is een plek waar lief en leed gedeeld wordt. De mooie momenten, maar ook de pijnlijke, bijvoorbeeld als er breuken ontstaan in relaties. Dan zijn we er voor elkaar. Toch? Is jouw kerk zo’n plek waar alle aspecten van het leven liefdevol gedeeld worden, of valt er nog wel wat winst te behalen?

Tijdens de landelijke diaconale dag, georganiseerd door CGK, GKv en NGK willen we ontdekken wat diakenen kunnen betekenen op weg naar een kerk met hart voor iedereen. We kijken naar de diaken als verbinder die samenwerkt met pastoraal of diaconaal bezoekers, ouderlingen en de predikant.

Dit thema gaat niet alleen de diakenen aan. Mooi dus als je deze dag bijwoont sámen met bijvoorbeeld wijkdames, bezoekbroeders, ouderlingen en je predikant. We hebben elkaar nodig, want een kerk zonder bloeiend diaconaat is geen kerk!

Het programma duurt van 9.00 tot 14.00 uur en is erg gevarieerd. Hoofdspreker is André Rouvoet. De workshops beloven boeiend te worden. De diaconale dag (voorheen diakenendag) wordt gehouden op D.V. zaterdag 21 maart bij het Guido de Bres in Amersfoort. Voor meer informatie en aanmelden: ga naar www.diaconaledag.nl.